El president de la generalitat, Quim Torra, i el conseller d’Afers Estrangers, Ernest Maragall, han formalitzat la restitució del Diplocat, anunciada fa unes setmanes. Ha estat en la primera reunió del patronat de l’entitat, en què se n’ha aturat la liquidació impulsada per l’aplicació del 155 de la constitució espanyola.

‘Avui és un dia important per al Diplocat que tenim en procés de restitució. És un instrument de país transversal en què creiem i que ens ajuda a explicar-nos al món. El reprenem i el potenciem’, ha dit Torra en la conferència de premsa posterior al ple del patronat. Un gest amb el qual volen restituir els treballadors del Diplocat, que ‘s’han vist sotmesos al procés il·legal de dissolució’. ‘La nostra voluntat és de recuperar-los’, ha afegit.

Arran d’aquesta reunió, també s’ha sabut que Albert Royo deixa el càrrec de secretari general del Diplocat. Torra ha anunciat que Natàlia Mas el substituirà provisionalment.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb