Banc d'Espanya

El deute de les administracions públiques de l’estat espanyol va assolir els 1,17 bilions d’euros al gener, xifra que representa un nou màxim i un increment de 4.895 milions d’euros respecte el registre del desembre passat, mentre que comparat amb el mateix mes del 2018 suposa un augment de 30.018 milions d’euros, segons les dades fetes públiques avui pel Banc d’Espanya.

La publicació només inclou la xifra absoluta, però no la ràtio, tot i que el Ministeri d’Economia espanyol ha afegit que per a l’estimació de la ràtio a 31 de gener, es pot fer una interpolació entre el PIB conegut i el previst per al 31 de desembre del 2019 i quedaria situada en un 97,10% del PIB.

Pel que fa el deute de les comunitats autònomes, el deute era de 292.074 MEUR, un 0,17% menys respecte el desembre i a les corporacions locals sumava 25.789 milions d’euros, un 0,85% menys que el mes anterior. En termes anuals, va representar un increment de l’1,5% i un descens de l’11,2%, respectivament.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb