Banc d'Espanya

El deute de les administracions públiques de l’estat espanyol va assolir els 1,17 bilions d’euros al gener, xifra que representa un nou màxim i un increment de 4.895 milions d’euros respecte el registre del desembre passat, mentre que comparat amb el mateix mes del 2018 suposa un augment de 30.018 milions d’euros, segons les dades fetes públiques avui pel Banc d’Espanya.

La publicació només inclou la xifra absoluta, però no la ràtio, tot i que el Ministeri d’Economia espanyol ha afegit que per a l’estimació de la ràtio a 31 de gener, es pot fer una interpolació entre el PIB conegut i el previst per al 31 de desembre del 2019 i quedaria situada en un 97,10% del PIB.

Pel que fa el deute de les comunitats autònomes, el deute era de 292.074 MEUR, un 0,17% menys respecte el desembre i a les corporacions locals sumava 25.789 milions d’euros, un 0,85% menys que el mes anterior. En termes anuals, va representar un increment de l’1,5% i un descens de l’11,2%, respectivament.

Missatge de Vicent Partal

És molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a arribar a un punt de tranquil·litat empresarial que ens permeta de sentir-nos definitivament forts i que allunye qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot. Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina o telefonant al 934 426 439.

Vicent Partal
Director de VilaWeb