El degà del Col·legi d’Advocats de Terrassa, Ignasi Puig Ventalló, és el nou president del Consell de l’Advocacia Catalana, arran del nomenament dut a terme l’últim ple. El consell, format pels degans dels catorze col·legis d’advocats catalans, va nomenar nou president i també nova vice-presidenta, que és la degana del Col·legi d’Advocats de Reus, Encarna Orduna.

Puig Ventalló agafa el relleu al degà de Mataró, Julio J. Naveira, que ha ocupat la presidència durant el darrers dotze mesos. Naveira serà el nou responsable de la comissió de comunicació del consell.

El nou representant de l’Advocacia Catalana, Ignasi Puig, agafa les regnes de la institució amb un repte important: retornar a la ciutadania la confiança en la justícia. ‘En aquests temps tan convulsos que estem vivint, amb el problema evident de pèrdua de la confiança en la justícia, l’objectiu principal del meu mandat no pot ser un altre que treballar perquè aquest desprestigi no acabi repercutint de forma directa o indirecta en l’advocacia’, ha dit.

El nou president ha advertit que si el ciutadà té una percepció negativa de la justícia, pot arribar a tenir també una percepció negativa de l’advocacia. Per evitar-ho centrarà els esforços del seu mandat en dos àmbits. ‘Per una banda en l’àmbit social, treballant directament amb la ciutadania, essent propers a ella i demostrant que els professionals de l’advocacia som una eina estratègica fonamental per defensar i garantir els seus drets davant els tribunals’, diu. Per altra banda continuaran treballant amb les administracions públiques que tenen competències en matèria judicial per ‘poder corregir totes les disfuncions que han provocat aquesta pèrdua de confiança’, ha afegit Puig.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb