BARCELONA, 6 (EUROPA PRESS)

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), organisme que reuneix el Govern i les universitats catalanes, ha acordat dotar de “més rellevància” l’assignatura d’Història de Filosofia en l’accés a la universitat i tindrà un major pes en la ponderació de les proves d’accés a la universitat (PAU) a diversos graus.

En concret, la matèria d’Història de la Filosofia s’examinarà en la fase específica en les PAU de 2018 i serà ponderable per a l’accés a un important nombre de graus universitaris de les branques d’Arts i humanitats i de Ciències socials i jurídiques, ha informat la Secretaria d’Universitats i Recerca aquest dimecres en un comunicat.

La secretària general del CIC, Mercè Jou, ha explicat que des de fa temps es realitza una profunda reflexió sobre les PAU mantenint que sigui un sistema basat en el mèrit, la capacitat i la igualtat d’oportunitats, i que cada vegada vagi cap a un model més centrat a avaluar competències.

Ha assegurat que en l’avanç cap a aquest model cada vegada més competencial té experiències en marxa com la matèria de Biologia o els exàmens de les proves d’aptitud personal (PAP) per accedir als graus d’Educació.

Jou ha vist per això necessari que en aquest procés “també és necessari anar ajustant els pesos de les diverses matèries en funció dels estudis als quals es vulgui accedir”.

La Generalitat ha recordat que en les PAU d’aquest any es va introduir la possibilitat de ponderar en la fase específica les matèries comunes d’opció examinades en la fase general, i que de cara a 2018, a més d’Història de la Filosofia, també hi haurà noves ponderacions per accedir als graus d’Arquitectura.

Així, les matèries de Fonaments de les arts, Història de l’art, Disseny i Dibuix artístic tindrà una ponderació de 0,2 punts, mentre que Cultura audiovisual i Geografia, amb 0,1, i no ponderaran les assignatures de Biologia, Electrotencia i Química.

Jou ha assegurat que aquest procés d’adaptació s’ha de fer amb cura i ha de comptar amb la complicitat de tots els àmbits implicats, i ha remarcat que la nova ponderació d’Història de la filosofia i de les assignatures per accedir als graus d’Arquitectura ja ha estat comunicada als directors dels instituts catalans.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]