copagament

El Consell General ha aprovat la modificació de la llei de la seguretat social, que fixa els nous percentatges de copagament de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS). D’ara endavant, quan el pacient vagi a fer-se visitar pel metge referent tindrà la cobertura de la CASS del 75%. A més, s’aplicarà la via del tercer pagador, és a dir, que l’usuari tan sols haurà de pagar directament el 25% de l’import, en lloc de la totalitat, com fins ara.

Amb aquesta modificació, la CASS continuarà reemborsant el 75% de la visita a un especialista derivada pel metge referent, seguint la via del tercer pagador, com en el cas del metge referent. En el cas dels pacients que vagin directament a l’especialista sense passar pel metge de referència, la CASS només reemborsarà el 33% de la visita i el 60% dels actes derivats.

En el cas d’optar per un especialista no convencional, la cobertura de la seguretat social serà del 20%, tant en les visites com en els actes derivats; fins ara era del 33%. El ministre de Salut, Carles Álvarez, ha defensat aquest nou mètode com una via per a contribuir a tenir un sistema d’assistència sanitària més adequat i sostenible.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb