congres espanyol

El ple del congrés espanyol ha rebutjat amb els vots del PSOE, Units Podem, ERC, PDECat, PNB, Compromís i Bildu les esmenes que el PP va introduir al pressupost espanyol al seu tràmit al senat, com a revenja pel suport del PNB a la moció de censura. Els grups només han acceptat les esmenes proposades pel Partit Aragonès (PAR) per a inversions a Aragó i una única del PP d’ajuda als afectats per la talidomida entre 1950 i 1985. Amb aquest tràmit, el congrés dóna el vistiplau definitiu al pressupost per al 2018, uns comptes redactats per l’equip de l’anterior govern del PP i que l’executiu de Pedro Sánchez va decidir mantenir per poder-se centrar en els del 2019.

La majoria que va donar suport a la investidura de Pedro Sánchez ha tancat la porta avui a les disset esmenes parcials que el PP va presentar contra el seu pressupost al senat per eliminar partides pactades amb el PNB per valor de trenta-cinc milions d’euros i destinar-les a altres capítols.

Entre aquestes esmenes de revenja n’hi havia una que proposava deixar de destinar 26,6 milions d’euros al Servei Basc de l’Ocupació i posar aquests diners a programes de millora del transport públic a zones despoblades, així com una altra que volia substituir 3 milions d’euros destinats al centre d’investigació Biscay Marine Energy Platform per uns altres destinats a exempcions fiscals sobre l’electricitat de recs agrícoles.

Les esmenes que sí que han prosperat són les presentades pel Partit Aragonès (PAR) per a la millora de les inversions a Aragó. Entre altres una de quinze milions per a la millora de la línia de treb Osca-Canfranc i diverses per a trams de carreteres, entre els quals hi ha la A-22 entre Lleida i Osca.

També una del PP que ha prosperat amb el suport de tots els grups menys el PSOE per a ajudes fiscals o indemnitzacions a les persones que van resultar afectades per la talidomida entre 1950 i 1985.

Tan bon punt ha acabat la votació, la bancada del PP ha aplaudit l’entrada en vigor del pressupost de Cristóbal Montoro.

Una volta han superat aquest últim tràmit al congrés, el pressupost entrarà en vigor un cop es publiquin al Butlletí Oficial de l’Estat espanyol.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.