El Col·legi d’Advocats de Madrid (ICAM) ha refusat de donar empara a l’advocat Gonzalo Boye, que avui ha fet públic que l’havia sol·licitada a causa dels insults i amenaces rebuts arran de la demanda civil contra el jutge del Suprem espanyol Pablo Llarena. Segons Boye, l’empara és per a ‘garantir la llibertat i la independència imprescindible de l’advocacia en un estat de dret’.

L’ICAM ha emès un comunicat en relació a la demanda contra Llarena en què defensa la ‘integritat dels jutges espanyols, la independència del poder judicial i la immunitat de la jurisdicció espanyola’. A més, aprova que el govern espanyol contracti un bufet belga per defensar el magistrat, al qual expressa la seva ‘solidaritat’ per haver estat objecte de ‘atacs intolerables’. Per últim, afegeix que és un jutge ‘inamovible, responsable i independent’.

El mateix Boye ha respost amb un ‘gràcies, degà’ ben irònic.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb