L’Hospital Clínic de Barcelona ha aplicat una nova tècnica per localitzar i extirpar tumors no palpables mitjançant una llavor radioactiva. És el primer centre de Catalunya que ha utilitzat aquesta tècnica, que consisteix a introduir el dia abans una càpsula de titani que conté iode 125 a la zona del tumor a través d’una agulla.

Durant la intervenció, els cirurgians, ajudats de professionals de Medicina Nuclear, detecten l’activitat radioactiva del iode amb una sonda i poden extirpar la lesió de forma precisa i menys agressiva, sense lesionar teixit sa. La llavor conté una ‘baixa dosi de radioactivitat’, ha subratllat el doctor Sergi Vidal-Sicart, especialista en Medicina Nuclear, i no té riscos per al pacient ni per als professionals que la manipulen. De moment s’han operat onze pacients amb càncer de mama i un amb paratiroides.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb