El Servei Català de la Salut haurà de pagar una indemnització de 135.214,31 euros al pare d’un pacient de 19 anys que va anar a urgències psiquiàtriques de l’hospital Santa Caterina de Salt (Gironès) després d’un intent de suïcidi. Segons recull la sentència dictada pel Jutjat contenciós administratiu 2 de Girona, els professionals que el van atendre van ‘obviar’ els antecedents del pacient, diagnosticat amb una malaltia mental i que ja s’havia intentat suïcidar en anteriors ocasions, i li van donar l’alta.

Pocs dies després, el 4 d’abril del 2010, es va suïcidar. La sentència subratlla que hauria estat més ‘correcte i coherent’ un internament psiquiàtric, tal com va demanar el pare als professionals que el van atendre.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb