La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha anunciat que el líder de l’equip SkyChris Froome, va donar positiu per salbutamol en un control el set de setembre, durant la Vuelta, prova que va acabar guanyant.

En la nota de premsa, l’UCI afirma: ‘El quatre vegades guanyador del Tour va donar positiu pel broncodilatador salbutamol, comercialitzat amb el nom de Ventolin. L’anàlisi de la mostra B ha confirmat el resultat de la mostra A del ciclista.’

Froome es va convertir aquest setembre en el tercer ciclista que aconseguia guanyar el Tour i la Vuelta en la mateixa temporada. Una gesta que fins llavors només havien acomplert els francesos Jacques Anquetil i Bernard Hinault.

L’equip Sky ha confirmat la notícia a la seva pàgina web i el mateix ciclista britànic ha recalcat que és ‘ben conegut’ que pateix asma d’ençà que era petit i que coneix ‘exactament com són les regles’. ‘Utilitzo un inhalador, sempre dins dels límits permesos, i sé que em controlen cada dia perquè porto el mallot vermell de líder’, ha apuntat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]