El responsable d’Orange Market, Álvaro Pérez, ‘El Bigotis’, ha declarat que l’ex-president del Consell Francisco Camps era la persona que va ordenar a Ricardo Costa, ex-secretari general del PP valencià, que la trama Gürtel facturés els actes de campanya de 2007 i 2008 del PP a altres empresaris.

‘Quan vaig dir a Ricardo Costa que era una barbaritat fer això, va trucar a la persona a qui consultava sempre tot i li va dir que hi havia problemes importants. La persona que li va dir això és Francisco Camps’, ha declarat.

Tant el líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, com el número dos, Pablo Crespo, han dit que va ser Costa qui els va indicar que si ‘volien cobrar’ havien de facturar els esdeveniments a ‘determinats empresaris’ sense concretar qui havia pres aquesta decisió.

El PP va pagar en negre
Pablo Crespo, un dels gestors de la trama Gürtel, ha reconegut aquest matí que el PP valencià va pagar amb diner negre els esdeveniments i actes electorals de les campanyes municipals i valencianes del 2007 i de les espanyoles del 2008 que van contractar amb l’empresa Orange Market.

Crespo –que s’enfronta a 22 anys de presó– ha declarat el que ja va confessar el líder de la trama corrupta, Francisco Correa. A preguntes de la fiscal Myriam Segura, ha explicat que certs empresaris van pagar feines fetes per Orange Market al PP amb diner negre. ‘Una part de les feines al PP es van pagar amb diners que no es van declarar i que va anar a parar en la seva integritat, o en la pràctica totalitat, a la caixa B del senyor Correa’, ha declarat. A més, ha indicat que les feines fetes per al PP eren pagades pels empresaris: ‘Perquè el PP ens va dir que els ho havíem de facturar a ells.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb