El batlle de Dublin, Mícheál Mac Donncha, ha enviat una carta al president espanyol, Mariano Rajoy, en què es mostra ‘profundament preocupat’ per la persecució judicial dels més de set-cents batlles que han signat el decret de suport al referèndum. I, en aquesta línia, el batlle irlandès demana al presidnet espanyol que aturi la persecució dels batlles i l’insta a trobar una resposta política a la reclamació legítima dels catalans. Vegeu-ne l’escrit.

Mac Donncha assenyala que els batlles són l’autoritat política ‘més propera al poble’ i, en conseqüència, entén que els que hi col·laboren ‘protegeixen els drets fonamentals dels ciutadans a la participació política i a votar.’

En l’escrit, Mac Donncha diu que el fet de donar suport a un referèndum, que té l’aprovació del 80% dels catalans, ‘no hauria de ser mai un motiu per perseguir judicialment càrrecs electes.’ I afegeix que les demandes polítiques s’haurien de tractar en el marc dels valors democràtics i el diàleg polític, i no pas ‘a través d’amenaces i persecució judicial contra les autoritats públiques’.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb