El banc públic del Consell, que naixerà durant els pròxims mesos com una escissió de l’actual Institut Valencià de Finances (IVF) i que conforma un dels eixos del Pacte del Botànic, no podrà dir-se ‘Banc de la Generalitat’. El Banc d’Espanya ha impedit que l’entitat porte aquest nom, però, tot i això, l’IVF ha dit que vol remodelar la marca.

La creació d’aquesta nova entitat financera farà que la gestió del deute públic, la supervisió d’entitats financeres, el crèdit al sector públic, la consultoria financera i l’agència de certificació de la Generalitat siguen desenvolupades per una direcció general de Política Financera i Tresor. Per una altra banda, el crèdit a entitats privades anirà a càrrec de l’IVF.

Entre els principals objectius per a la legislatura del Consell actual, ja hi constava la intenció d’impulsar una banca pública que compensés les mancances en l’accés al finançament.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]