El banc públic del Consell, que naixerà durant els pròxims mesos com una escissió de l’actual Institut Valencià de Finances (IVF) i que conforma un dels eixos del Pacte del Botànic, no podrà dir-se ‘Banc de la Generalitat’. El Banc d’Espanya ha impedit que l’entitat porte aquest nom, però, tot i això, l’IVF ha dit que vol remodelar la marca.

La creació d’aquesta nova entitat financera farà que la gestió del deute públic, la supervisió d’entitats financeres, el crèdit al sector públic, la consultoria financera i l’agència de certificació de la Generalitat siguen desenvolupades per una direcció general de Política Financera i Tresor. Per una altra banda, el crèdit a entitats privades anirà a càrrec de l’IVF.

Entre els principals objectius per a la legislatura del Consell actual, ja hi constava la intenció d’impulsar una banca pública que compensés les mancances en l’accés al finançament.

 

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de Vilaweb