Aquest cap de setmana, Tarragona tornarà a ser per uns dies la capital de la música dixie. Fins dilluns, s’hi fa el Festival Internacional Dixieland, que enguany tindrà com a protagonista l’univers sonor de la trompeta. Els concerts i les activitats programades donaran a conèixer el paper imprescindible d’aquest instrument en el món del jazz, des dels seus repertoris fins als intèrprets més rellevants.

Una de les actuacions destacades del cap de setmana és la de The Gramophone All Stars Big Band, que presenten l’últim àlbum, Maraca Soul. Després de l’èxit de Jazzmaica, la banda ara afegeix nous ritmes de sonoritat caribenya, com el bogaloo i el calypso. Diumenge, clourà el festival tot un referent del so del jazz més tradicional, Dan Barrett Quintet. El músic ha treballat al costat de grans noms del jazz i el swing, com ara Benny Goodman i Tony Bennett, i és membre de la New Orleans Jazz Band de Woody Allen. El cartell internacional el completaran Ronald Baker Quartet, el Jay Wallis Trio, els Dizzy Birds, Marina & The Kats i Shirley Davis.

111 actes en 40 locals i 48 formacions amb 130 músics
Enguany, s’han programat 111 actes en uns quaranta locals de la ciutat, i vint-i-cinc es faran a les places i els carrers de Tarragona. El festival programa quaranta-vuit formacions, que apleguen més de cent trenta músics locals, a més de bandes integrades per músics de fins a deu nacionalitats. Les propostes gastronòmiques també seran protagonistes del certament, amb una quarantena d’actes que maridaran vermuts i sopars amb la música dixie. El Mercat Central, com ha fet des que va reobrir amb tots els actes festius i multitudinaris que es fan a Tarragona, també s’afegeix al festival i programa ‘Dixie al Mercat Central’ que portarà música en viu.

Les propostes musicals aniran acompanyades d’altres activitats pensades per divulgar i donar a conèixer el món del jazz. Així, durant aquests dies també s’han programat projeccions de cinema, exposicions, activitats infantils i familiars i conferències amb músics reconeguts, com ara el trompetista tarragoní Xavi de la Salud i Pep Gol, també trompetista i cofundador de la Vella Dixieland.

El festival es clourà dilluns, Dia Internacional del Jazz, amb una jam-session a tres bandes. Serà una jornada en què s’aplegaran tots els músics i amants de la música en la primera trobada de músics de jazz de Tarragona.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]