El 2019 ha arribat amb festes i revetlles a les ciutats principals del país, però també amb concentracions al defora de les presons on hi ha presos polítics.

A Barcelona la celebració principal ha estat a l’avinguda de Maria Cristina amb un gran espectacle musical. A València, com ja comença a ser tradicional, milers de persones s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament, i a Palma la celebració principal ha estat a la plaça de Cort. A Catalunya Nord ha destacat la de Canet, on també hi ha hagut un gran espectacle pirotècnic.

La sorpresa i la novetat de la nit han estat les revetlles i concentracions davant les tres presons on resten tancats els presos polítics catalans. Milers de persones s’han acostat als Lledoners, on hi ha tots els homes empresonats, i a les de Mas d’Enric, on hi ha la presidenta Forcadell, i al Puig de les Basses, on hi ha la consellera Dolors Bassa.

 

La celebració de l’arribada del nou any s’ha fet arreu del món seguint els diversos fusos horaris, començant per Austràlia, Nova Zelanda i les illes del Pacífic.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb