El 2019 ha arribat amb festes i revetlles a les ciutats principals del país, però també amb concentracions al defora de les presons on hi ha presos polítics.

A Barcelona la celebració principal ha estat a l’avinguda de Maria Cristina amb un gran espectacle musical. A València, com ja comença a ser tradicional, milers de persones s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament, i a Palma la celebració principal ha estat a la plaça de Cort. A Catalunya Nord ha destacat la de Canet, on també hi ha hagut un gran espectacle pirotècnic.

La sorpresa i la novetat de la nit han estat les revetlles i concentracions davant les tres presons on resten tancats els presos polítics catalans. Milers de persones s’han acostat als Lledoners, on hi ha tots els homes empresonats, i a les de Mas d’Enric, on hi ha la presidenta Forcadell, i al Puig de les Basses, on hi ha la consellera Dolors Bassa.

 

La celebració de l’arribada del nou any s’ha fet arreu del món seguint els diversos fusos horaris, començant per Austràlia, Nova Zelanda i les illes del Pacífic.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb