A iniciativa del Boston Globe, dos-cents diaris nord-americans publiquen aquest dijous, 16 d’agost, un editorial en què denuncien la retòrica del president Donald Trump contra els mitjans. Els diaris responen d’aquesta manera als repetits atacs del president dels Estats Units contra els mitjans de comunicació.

El Boston Globe va contactar amb desenes d’empreses de diaris de tot el país i els va demanar que escrivissin un editorial denunciant l’hostilitat del president.

Més d’un centenar de publicacions s’han compromès a participar en aquesta campanya sense precedents, en què cada diari publicarà un editorial propi –no hi ha un text comú– condemnant la retòrica antimèdia de Donald Trump. Entre aquestes capçaleres, hi ha The New York Times, Houston Chronicle, Miami Herald i The Denver Post.

Tant a les xarxes socials com a les reunions, els atacs de Donald Trump contra la premsa són habituals. Acostuma a acusar-la de publicar notícies falses, de ser  ‘enemics de la gent’ i de ser la ‘indústria del diari moribund’, una retòrica que ha esdevingut molt popular entre els seus partidaris.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb