La vice-presidenta del Consell i dirigent de Compromís, Mónica Oltra, ha instat avui el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, a renunciar al referèndum del primer d’octubre. Alguns dirigents de Compromís han retret a Oltra el seu posicionament.

El director de gabinet de la conselleria d’Educació, Vicent Martínez, ha dit que havia passat vergonya.

El diputat de Compromís Josep Nadal ha dit que el referèndum era de la gent i que ni Puigdemont ni Junqueras podien renunciar-hi.

Oltra ha demanat un diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat de Catalunya i, ha assegurat que, per fer-lo, cal que ambdues parts renunciessin als apriorismes. Quan li han tornat a preguntar directament si demanava a Puigdemont que renunciés al referèndum, ha afegit: ‘que renunciï a fer el referèndum de l’1 d’octubre, sí, clar’.

‘Tot el món ha de fer dos passos enrere en Catalunya i asseure’s a parlar’, ha explicat. Ara bé, ha criticat que el govern espanyol no hagués oferit cap resposta política i ha advertit que el Consell no acceptaria cap proposta que inclogués una millora del finançament català sense que també s’abordés l”infrafinançament’ del País Valencià.

‘Qualsevol solució ha d’incloure la resta de territoris. Cap solució en cap territori a costa dels valencians. això que li quedi clar a tot el món’, ha afegit. ‘Ja es veu vindre. Ací s’arregla això, que normalment es fa amb diners, i va i resulta que els valencians tornem a passar la mà per la paret. Doncs no. Esta volta no’, ha sentenciat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.