La vice-presidenta del Consell i dirigent de Compromís, Mónica Oltra, ha instat avui el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, a renunciar al referèndum del primer d’octubre. Alguns dirigents de Compromís han retret a Oltra el seu posicionament.

El director de gabinet de la conselleria d’Educació, Vicent Martínez, ha dit que havia passat vergonya.

El diputat de Compromís Josep Nadal ha dit que el referèndum era de la gent i que ni Puigdemont ni Junqueras podien renunciar-hi.

Oltra ha demanat un diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat de Catalunya i, ha assegurat que, per fer-lo, cal que ambdues parts renunciessin als apriorismes. Quan li han tornat a preguntar directament si demanava a Puigdemont que renunciés al referèndum, ha afegit: ‘que renunciï a fer el referèndum de l’1 d’octubre, sí, clar’.

‘Tot el món ha de fer dos passos enrere en Catalunya i asseure’s a parlar’, ha explicat. Ara bé, ha criticat que el govern espanyol no hagués oferit cap resposta política i ha advertit que el Consell no acceptaria cap proposta que inclogués una millora del finançament català sense que també s’abordés l”infrafinançament’ del País Valencià.

‘Qualsevol solució ha d’incloure la resta de territoris. Cap solució en cap territori a costa dels valencians. això que li quedi clar a tot el món’, ha afegit. ‘Ja es veu vindre. Ací s’arregla això, que normalment es fa amb diners, i va i resulta que els valencians tornem a passar la mà per la paret. Doncs no. Esta volta no’, ha sentenciat.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de Vilaweb