El Diplocat ha constituït avui un grup de treball format per nou entitats empresarials, socials i sindicals que formen part de l’entitat. Es tracta de l’Associació de les Empreses Industrials Internacionalitzades (AMEC), la Confederació de Cooperatives de Catalunya (CoopCat), el Consell General de Cambres de Catalunya, FemCAT, Foment i Pimec; la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; CCOO i UGT. En decurs d’una trobada telemàtica, s’han presentat els objectius i la metodologia de treball del grup. Anteriorment, el Diplocat també havia constituït un grup de treball per a la internacionalització del món local el març del 2020.

Segons ha explicat el Diplocat, el grup es reunirà dues vegades a l’any perquè els seus membres ajudin a dissenyar un pla d’activitats que s’inclourà en els plans de treball anuals de l’entitat. Entre les activitats que ja estan en fase de preparació destaquen un viatge a Portugal per conèixer bones pràctiques de sindicats i experts en polítiques socials vinculades amb el desenvolupament turístic de les ciutats i els seus efectes sobre l’habitatge (a iniciativa de la UGT de Catalunya), un seminari d’intercanvi de bones pràctiques entre cambres de comerç europees (a iniciativa del Consell General de Cambres de Catalunya) i el segon congrés sobre la Formació Professional a Catalunya, que es farà al desembre organitzat per PIMEC.

A banda, en la trobada s’han afegit noves temàtiques com els mecanismes de presa de decisions i participació ciutadana, l’impacte de les relacions internacionals en els drets humans, la importància per al mercat laboral de l’acreditació de les competències professionals, i l’economia verda. També s’ha proposat fer alguna activitat relacionada amb el procés de recuperació industrial de Catalunya.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.