
Per: Vicent Partal


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
L’Ajuntament de Deià, a Mallorca, ha estat el primer de rebel·lar-se contra la confiscació dels diners municipals proposada pel govern del PSOE i Podem –ací trobareu l’entrevista que fem avui al seu batlle, Lluís Apesteguia. S’hi ha rebel·lat abandonant la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i incorporant el superàvit que tenia al pressupost ordinari, per impedir, d’aquesta manera, que se’l quede la Hisenda espanyola. Fa uns dies, la Federació va aprovar amb molta polèmica un acord segons el qual els municipis que l’integren ‘cediran’ el seu superàvit al Ministeri d’Hisenda espanyol.
És important de remarcar que aquest polèmic acord es va aprovar en la junta de govern de la Federació amb dotze vots a favor del PSOE, dotze en contra dels representants del PP, Ciutadans i Junts per Catalunya i l’abstenció, determinant, del representant d’Unides Podem. Això va portar a un empat que va desfer el vot de qualitat del president, del PSOE. El recompte no és anecdòtic: si Podem hi hagués votat en contra, la moció no hauria avançat, un detall que cal destacar, veient el cinisme extraordinari de la batllessa de Barcelona, Ada Colau, qui, malgrat això, no ha tingut gens de vergonya de fer campanya contra l’acord.
I també cal remarcar que aquest acord l’ha de ratificar el congrés espanyol i que allà no aconseguirà prou vots, perquè pràcticament tots els partits, tret del PSOE, n’estan en contra, lògicament. La por de molts ajuntaments és que Hisenda no espere a la ratificació i es quede els diners abans i tot que el congrés espanyol en parle.
Amb tots aquests condicionants és lògic, doncs, demanar-se com és que en un moment tan delicat i difícil el govern espanyol organitza un conflicte d’aquesta dimensió i tan difícil de guanyar. Com és que s’arrisca a una derrota humiliant al parlament i a una crisi, una altra, entre els dos socis. L’única resposta possible és la desesperació.
Cinc dades ho expliquen:
1. L’economia espanyola es va desplomar el segon trimestre d’un 18,5% respecte als primers tres mesos de l’any, d’acord amb les dades de l’Institut d’Estatística. Però és que el primer trimestre aquest indicador, que mesura el valor de tot allò que s’ha produït en un territori en un temps determinat, ja s’havia contret d’un 5,2%, i això configura una caiguda sense precedents.
2. A més, aquesta caiguda, segons l’Eurostat, és la més pronunciada de la Unió Europea. La mitjana de la caiguda a la zona euro va ser del 12,1%, una xifra també sense precedents però allunyada de l’espanyola. Europa es prepara per passar uns mesos, o uns anys, molt difícils i l’economia espanyola apareix com la peça més feble i la més preocupant de totes.
3. En aquest context, segons l’acord assolit el mes passat, l’estat espanyol rebrà de la Unió Europea 140.000 milions d’euros. D’aquests, 72.700 seran ajuts directes, i la resta, préstecs a retornar. La xifra és impressionant i ha estat saludada pel govern espanyol com a històrica, però és molt lluny de les primeres propostes que va fer l’executiu de Sánchez i, fins i tot, la Unió Europea mateixa, que en el primer esborrany donava a Espanya cinc mil milions més d’ajuts directes. La rebel·lió dels estats del nord, cansats de pagar la festa, ha reduït de manera important els diners de lliure disposició que rebrà l’estat espanyol.
4. Però és que immediatament després d’haver-se tancat aquest acord, l’estat espanyol ha demanat 20.000 milions d’euros addicionals al programa europeu de suport a la col·locació, que haurien de servir per a assumir el pagament dels ERTO. La xifra s’ha de negociar encara i no és clar que acabe arribant.
i 5. És enmig de tot això que, dimarts passat, el govern espanyol va aprovar a corre-cuita l’acord amb la Federació de Municipis i Províncies, signat d’aquesta manera tan precària i polèmica.
Només hi ha una conclusió possible: és evident que a la Moncloa estan completament secs i cerquen d’aconseguir liquiditat com siga. Al preu que siga i trepitjant el que siga. I aquesta és una de les claus més importants de la crisi oberta a Madrid. Entre més motius, perquè amb aquestes xifres vés a explicar que deixes escapar el cap de l’estat folrat de diners fruit de la corrupció…
PS. Des de les pàgines de VilaWeb, la Píndola de Jordi Goula, amb el seu comentari econòmic, ens ha guiat a tots enmig de l’enorme confusió d’aquests darrers mesos. Ara és uns dies de merescudes vacances, però repassar tot allò que ha escrit ens ajuda a percebre amb molta més claredat l’actualitat, que al final és el compromís amb el qual fem aquest diari.
40 comentaris dels subscriptors

Matilde Font
06.08.2020 | 22:19
Des del seu artificial naixement fa uns pocs segles, Espanya ha fet fallida diverses vegades perquè le seues classes dirigents i les seues monarquies han estirat més el braç que la màniga, i mai han doblegat l’esquena per treballar. Sempre han sobreviscut a base del furtar als demés. I així continuen. Ara també als ajuntaments.
Només sobreviurem si implementem la independència i una república catalana.

Gemma R.
06.08.2020 | 22:39
Spoiler: ens deixarem expoliar, les ajudes directes aniran a tot arreu menys a Cat, i així anirem fent fins a fondre’ ns en la més vergonyosa innoperància. Indignada, emprenyada i avergonyida. No sé què ens passa, però el que ens vingui poc serà, per rucs!

Victor Serra
06.08.2020 | 22:48
Això sí que pot ser una feblesa determinant per l’Estat espanyol i el seu règim.

Jaume Riu
06.08.2020 | 22:52
I més coses que veurem.
La desesperació precipita els aconteixements i l’esfondrament del regne d’Espanya anirà més ràpid del que serien les ressolucions dels tribunals de justícia de la UE, o dels Drets Humans que, fins ara, eren els que marcaven els temps.

Francesc R. LL.
06.08.2020 | 23:04
Continuem reaccionant al que fa Ñ. Em sembla que la major part del temps i dels esforços els gastem en clau ñola: que si mira ara, que si guaita aquell que diu, que si encara no, que si així que s’acabi, ….
Ç és el que hem de tenir l cap. C i només Ç.
Menys reaccionar a les malifetes ñoles i més planificació del futur Ç és el que voldria veure !

Josep Usó
06.08.2020 | 23:05
Deuen estar molt desesperats. Perquè els esdeveniments s’aniran precipitant cada vegada més de pressa. Recordem allò del pendent ferroviari, ara agreujat per una pèssima gestió de la COVID19. No se’n sortiran i, probablement, ho saben. Però nosaltres no podem perdre l’ocasió.

Lluí Mor
06.08.2020 | 23:42
Tal com passa en altres fons comunitaris, com la Política Agraria Comuna (PAC), el govern espanyol ho distribueix com li rota. Tantes hectarees, tans diners dona la Unió Europea, llavors el govern ho parametritza com vol. Regions més pobres, zones desfavorides, de rec, de seca, etc però sempre molts diners van a parar a grans terratinents espanyols i Catalunya sempre en surt molt perjudicada.
Com deia, igual com en la PAC, passarà en aquests diners que han assignat per Espanya, Catalunya en sortira molt perjudicada, però molt i, em pregunto, com s’atreveixen a fer-ho?. I, em responc, perquè saben que tenen milers de soldats anticatalans, sigui pel que sigui, que volen el pitjor per Catalunya, tot i que aquesta nació els va acollir, van tenir ascensor social i sempre se’ls hi ha respectat, inclús dignificat la seva llengua i la seva cultura.

ASERET ALMAR
06.08.2020 | 23:56
Falta una estratègia que pensi en clau catalana, prescindint dels interessos d’Espanya. En aquests moments no veig els partits independentistes amb idees per encarar la situació. És frustrant. És com si haguessin dedicat totes les energies a l’1 O i després RES.
Un bri d’esperança només el veig a Waterloo.

Josep Salart
06.08.2020 | 23:57
No he sentit en cap moment el MH Vicepresident Aragonés defensant els ajuntaments. Al menys, si ho ha fet, ha estat amb veu baixa per no molestar l’amo.
Si d’aqui dos dies no tenim més ajuntaments recolzant el MHP Torra és que les polítiques de proximitat com anomenen algunes, són polítiques de fireta i no hi ha gent valenta per fer pinya al voltant del projecte que ens portarà a ser lliures.
Quan piques primer, piques dos vegades, i s’ha de picar fort a la primera i rematar-ho a la segona. Ara és el moment, ara estem parlant de lo que els preocupa: els diners dels catalans per anar a patar a les butxaques dels mateixos lladres españols.
Per tant si això va be, si us plau, afeigiu-vos a la festa cancel.lant el compte de les entitats bancàries. Ja sé que teniu por i aneu de cul perquè només penseu amb la pensió. La majoría de pensionistes que són independentistes de sofà, pensen: ostres, si veuen que canvio
el compte per obrir-lo a Caixa d’Enginyers, no m’ingressaran la pensió o me la retardaran. Doncs no, carai ¡¡¡
Lo dit, Vicepresident, a veure si galleja una mica amb el tema tant delicat i necessàri per la llibertat del seu general empressonat, amortitzat i caducat.
En quan al tema de la Colau, tant de bo llegeixi Vilaweb i així s’haurà assabantat del tema de la votació del FEMP. Pobra, ni flowers..

JOAN RAMON GOMÀ
07.08.2020 | 00:07
Algunes empreses del IBEX estan tocades i necessiten diner públic per subsistir. Encara hem de veure disbrats més grossos.
Em sorpren que a la premsa catalana no s’escandalitzi dels centenars de milions que l’estatat avala a Abengoa per evitar la fallida que pot arrossegar al Santander i al BBVA. Per una banda expolien als municipis i per un altre salven empreses del IBEX. Més d’hora que tard això fotrà un pet com un aglà. A veure si estem preparats per fotre el camp en el moment oportú.

Berta Carulla
07.08.2020 | 00:20
Jo m’afanyaria a gastar tots els diners dels ajuntaments en el benestar de la ciutadania.
Els diners d’Europa a Catalunya no els veurem.
I deixaria de produir, produir només per a nosaltres. Canviar l’economia i deixar de tenir superàvits, Que els diners circulessin només en clau interna, i que no en circulessin gaires, que circulessin béns i prou, intercanvi.
Em prepararia per a un temps d’austeritat: si som pobres costarà menys de fer fora Espanya del país. I cal fer-la fora, si ens hi posem ho aconseguirem.

ENRIC ROIG
07.08.2020 | 01:00
M’ha sorprès a mitges la covardia i manca de seny de l’alcaldesa de la capital de la nostra petita nació. Primer per la manca de visió sobre les nul.les perspectives de supervivencia d’un estat en mans d’una conxorxa de lladres. Segón, perquè pensaba que la seva intel.ligencia i capacitat de maniobra la portarien a distanciar-se d’una confraria de porquets de luxe identificables fàcilment per la seva flaire inconfusible.

Joan B. Gabarró
07.08.2020 | 01:29
Ja sé que és molt bèstia, difícil, arriscat, etc (tampoc ho he estudiat) però jo penso que per aprofitar l’avinentesa de la precarietat econòmica que ara mateix té l’estat, tot l’empresariat indepe hauria de tancar llurs empreses i enviar tots els treballadors a l’atur.
Centenars de milers empreses sensa pagar IVA, cotitzacions, impost sobre benefivis, etc, més els centenars de milers de nous aturats a CAT amb dret a la prestació d’atur, tenim el colapse de l’estat assegurat i l’enrabiada general garantida per forçar la República.
Vaja, crec que seria millor que l’aplicació del mètode Lemonitz que em deia temps enrera un conegut meu que he perdut de vista.

Antoni López
07.08.2020 | 01:36
Nomes es la reina de la pancarta que s’ha ficat on no li demanen, i li be gran, massa gran.

Antoni Morell
07.08.2020 | 01:39
El comentari respecte a la Presidenta de la Corporació Metropolitana, ATM, TMB, i altres ens públics que paguem entre tots, s’ha quedat amb un pam de nas. Dels seus socis infiltrats en el Consell de Ministres, n’esperava rebre la bona nova de milions d’€ per, demà passat i ràpid, gastar-se’ls per donar negoci a una TRAMa que la té encarrilada. Ara ha de cercar culpables on sigui per poder continuar amb traïdoria i nocturnitat el desmembrament de la xarxa Cerdà i la DESTROSSA de la mobilitat en Barcelona.
Quan haguem de refer les seves malifetes, haurem de sumar a la despesa descontrolada del cost de la imposició d’un “immòbil mòbil” de 20 Tm tan poc intel·ligent que, quan circula, mira només als dos metres de terra del davant, són els que li marquen la pastanaga per aconseguir el mateix objectiu que Montilla. Mentre tant ciclistes i patinadors corren a les seves amples per on volen i a la velocitat que els surt dels peus…
Només es necessiten 200 manifestants ben organitzats per estroncar la Via Augusta a la fi que no talli la Diagonal i les moles de 30 m. puguin agafar amunt i avall velocitats perilloses per una ciutat que ja ha patit massa idees glorioses de governants indocumentats… per connectar barris de rendes molt dispars que sembla cal anar a cercar (per ara) al Maresme (Badalona) i el Baix Llobregat (Pallejà) i, com no, també per afavorir accionistes d’entitats privades de rendes molt més disparades respecte a les dels usuaris en lloc d’una xarxa de Busos Elèctrics de dos pisos que permeten molta més mobilitat i MODIFICABILITAT. Sense bloquejar els serveis de bombers, ambulàncies, GU,…

PAU BOLDU
07.08.2020 | 06:20
Imaginar aquest desastre absolut amb una españa sense govern seria fabulós. Gracies a erc, i especialment al desastros Junqueras, españa.dura tè un govern. Realment aquest regal espanyolista i anticatalà, permet aquest saqueix. Voler la independecia amb capsigranys com el junqueras es un joc de nens petits i tontets. Destrosar espanya es facil si un té un mínim de cap i vol fer mal. Amb caritat catòlica no es va enlloc, i menys si ets d’esquerres, com diu que es

joan rovira
07.08.2020 | 07:44
El Regne de Castella i la sociologia espanyola és deutora a l'”algorisme de l’enfrontament” que porta associats l’apropiació indeguda i la manipulació. Que són les característiques de la seva etapa colonial expansiva de 1714 a 1871, en què fracassa l’intent progressista i comença la inevitable davallada fins a l’estagnació final actual.
L'”algorisme de l’enfrontament” recolza en el conegut model extractiu de dos temps, eufòria i repressió, que els cacics desregulen les igualtats i els altres cacics regulen les desigualtats; per tal de controlar després de l’eufòria -expansió-, la confusió -centralització- i repetir el cicle, de cacics i súbdits, en la següent generació.
Model conegut a les cancelleries d’arreu que s’han aprofitat mentre el model colonial era vigent; però, amb l’aparició del nou paradigma de l'”algorisme digital”, que ha permès el despertar dels pobles sotmesos; tot està canviant. I el tractament colonial, de tant repetir-lo, ja no serveix perquè molts ciutadans i pobles s’han immunitzat.
PD.
Vull agrair a VilaWeb el treball de pluralitat que es veu acompanyat, amb comentaristes habituals o passavolants, que configuren un ventall ampli de comentaris: dels sabuts, que saben més que els albatros i els “burrus”; als creients, que cerquen algú que els alliberi del dubte; als aprenents, disposats a equivocar-se tantes vegades com calgui; als reflexius, ferms i irreductibles; als més heterodoxos, incrèduls o escèptics. A tots, gràcies per fer els comentaris que feu. I fem camí amb dues, quatre o centcames o, els més agosarats que volin. Perquè tots som camí!

Jordi Torruella
07.08.2020 | 07:57
No espero cap altra decisió per part dels ajuntaments governats pels partits suposadament independentistes.
En els ajuntaments governats per l’invasor, caldrà engegar una campanya d’informació al ciutadà explicant-li que els de Madrit estan expropiant els diners recaptats amb l’IBI, escombraries, impost de circulació… En definitiva, tots aquells impostos que cada any cauen i que el ciutadà els coneix molt i molt bé. I senyalant amb el dit els ciutadans que regenten la governabilitat que ho han permès tenint especial incís amb l’alcalde i les sigles de partit.
Que quedi en l’imaginari i a veure si, ja que ens roben els diners de forma descarada, serveixin per canviar el color de la governança en unes noves eleccions.

Jordi Torres
07.08.2020 | 08:22
El 16 de Setembre de 2017, 750 batlles de tot Catalunya van anar a la Plaça Sant Jaume a donar suportt al referèndum i a demostrar que no li tenien por a l’estat espanyol.
L’article publicat a Vilaweb deia: “Colau rep els batlles davant l’Ajuntament de Barcelona i qualifica de ‘vergonya’ la persecució al món municipal per part de les institucions espanyoles”
On és ara el municipalisme de la Sra. Colau quan veritablement ens cal?
I la solidaritat de l’independentisme?
En la Catalunya on m’agradaria viure, ER, la CUP i els Comuns s’adheririen a la crida del MHP Torra per desobeir aquesta imposició injusta i, amb l’ajuntament de Barcelona al capdavant, defensarien la ciutadania d’aquest espoli, perpetrat per un estat que amb una mà et pren la cartera i amb l’altra ajuda a fugir a un rei multimillonari. Potser l’únic problema és que la proposta ve del MHP Torra. És aquest el nivell?
Tot plegat és una vergonya, aquests diners es volen saquejar de les institucions més properes al ciutadà, enmig d’una pandèmia terrible i de la que podria ser la pijor crisi econòmica des de la guerra mundial. Però la classe política catalana no defensa als ciutadans perquè és oportunista i interessada, o perque ja li va bé formar part d’un estat corrupte i facinerós. Com sempre, ho pagaran els més febles.

Pep Agulló
07.08.2020 | 08:42
DINERS NO A CAP PREU
Altrament aquests ajuts d’Europa sera seguits amb lupa pels països “frugals” que obligaran a Sànchez a fer reformes de l’administració i controlaran els alegres repariments a l’ Ibex 35. La crisis d’Espanya podria tenir unes conseqüències més greus per la UE. Alguns països podrien també agafar la via del Brexit.

Nuria Boniquet
07.08.2020 | 08:48
Torra ja ha demanat que els ajuntaments no cedeixin els diners !!! A què carai espera Aragones ???

Eduard Samarra
07.08.2020 | 08:55
Molt significatiu que el primer municipi que hagi fet aquest valent moviment de rebel·lia no sigui de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Joan Cuscó
07.08.2020 | 09:07
Crec que una font important d’ingressos podria ser entre d’altres la següent:
Treure les despeses que genera la monarquia ,la guàrdia reial, l’emèrit, l’exèrcit, càrrecs honorífics, jutges franquistes, sous desorbitats a polítics i un llarg etc.
Segur que quadra.

esteve vilanova
07.08.2020 | 09:40
Per què no proven a exigir al “demèrit” fugat que retorni allò que no és seu?

Josep Ramon Alonso
07.08.2020 | 10:06
Resposta a Joan Cuscó:
No és que quadri, es que sobren diners.

Agusti VILELLA
07.08.2020 | 10:07
Només els falta un pas. I no és broma. M’explico: el senyor Pedro Sánchez i el seu gobierno reuneixen els Presidentes de las Autonomias i els comuniquen que els cent quaranta mil milions d’euros que vindran d’Europa, serà l’estat qui els administrarà com i de la manera que vulgui, i els demés a portar-se bé i a estar disposats a agrair les engrunes que els vagi llençant l’amo (l’estat); el senyor Pedro Sánchez i el seu gobierno decideixen i anuncien unilateralment que requisen (podem posar-hi els eufemismes que ens passin pel cap, però no és altra cosa que una requisa) els diners que els Ajuntaments tenen degut als superàvits dels darrers exercicis, per utilitzar-los en el que ells vulguin i que ja els ho tornaran més o menys quan els doni la gana, si els va bé i se’n recorden, que de memòria per segons què no van gaire ben servits.
Vist això que es diu al paràgraf anterior, quin pas els falta?; doncs no cal ser massa espavilat per deduir que és ni més ni menys que la requisa dels saldos dels estalvis dels ciutadans, saldos de plans de pensions, etc. No us poseu a riure si us plau, l’estado español està en fallida, i faran el que no us podeu ni imaginar, o és que algú es podia imaginar fa uns quants dies que entrarien a sac als comptes dels Ajuntaments?, doncs els propers som els ciutadans. I no és broma.

Carles Serra
07.08.2020 | 10:09
Estimat Vicent, torno a dir lo que ja vaig comentar; en aquesta nació colonitzada i espoliada que es diu Catalunya, els Ajuntaments ens apliquen un IBI i brossa dels més alts € d’aquesta espaÑa, segons ens diuen per donar millors serveis també socials; Ara s’hi ha un superàvit producte d’aquest abusius impostus no tenen res a dir els seus alcaldes i alcaldesses? i els ciutadans que fem front en aquest impost ens quedarem a caseta en el sofá?
Si es així, que ningú protesti més i a tenir una bona tregadera, a part de tenir els diners per fer front en aquest impostus per no tenir requeriments fins arribar el requisament.

J. Eduardo Polío
07.08.2020 | 10:25
On te el sentiment de vergonya la Colau?
Te algun interés pels barcelonins o només per ella i els que li van donar la cadira?

David Mascarella
07.08.2020 | 10:45
‘És important de remarcar que aquest polèmic acord es va aprovar en la junta de govern de la Federació amb dotze vots a favor del PSOE, dotze en contra dels representants del PP, Ciutadans i Junts per Catalunya i l’abstenció, determinant, del representant d’Unides Podem. Això va portar a un empat que va desfer el vot de qualitat del president, del PSOE. El recompte no és anecdòtic: si Podem hi hagués votat en contra, la moció no hauria avançat’
dotze en contra dels representants del PP, Ciutadans i Junts per Catalunya… ningú diu res?

Rafael Benavent
07.08.2020 | 10:46
Fa temps que parlem de independència. I sobre qui i com se li posarà el cascabell al gat. Les idees van cares i es cotitzen a l’alza: Potser l’ajuntament de Deià ens mostra una manera pacífica i justa sobre com iniciar “els tramits oportuns”. Enhorabona!

Marcel Barbosa
07.08.2020 | 10:46
L´invent del virus els permetrà:
1r. Tothom a casa i calladets.
2n. Fotre´ns els diners per la reconstrucció. Començant pels ajuntament i seguints pels comptes corrents.
Salut, i no val a badar.

Francisco Sempere
07.08.2020 | 11:12
Un estat com l’espanyol, dominat per unes èlits ubicades a Madrid i que, com deia Julià de Jòdar, és especulativa i parasitària segueix a la seva i com un forat negre va xuclant i xuclant sense fre tots els recursos del voltant.
Em sembla que aquest és un bon moment per començar a practicar la desobediència i fer una bona explicació a la ciutadania.

Jaume Bosch
07.08.2020 | 11:17
Més que mai posem el nostre gra de sorra, per la nostra economía i per ecologia comprem productes catalans.

PERE SIO
07.08.2020 | 11:18
Tens molta raó Vicenç, Espanya estä seca. Però aquesta no és una situació nova sinó que porta ja molts anys que s’arrossega.
Malgrat això a les Espanyes, viuen com a rics, en una festa permanent.
El malbaratament de diners públics no s’atura i estranya les queixes d’alguns Estats europeus seriosos.
Les èlits extractives espanyoles són insaciables i necessiten inversions i projectes, dona igual si són o no rendibles. I els polítics estan encantats amb rebre els agraïments que sempre cauen. A tot això cal afegir el despilfarrament militar, i el tràfic d’armament del que viuen molt bé alguns empresaris, polítics i alts càrrecs de l’exèrcit.
La pandèmia del Covid-19 és cruel, i fa aflorar moltes de les misèries d’Espanya. Per això els diners promesos no arriben, el pagaments laborals s’ajornen, els Ajuntaments s’espolien i Pedro Sánchez és el repartidor únic dels diners europeus.
Aquesta, i no altra, és la raó bàsica per mantenir: “La Sagrada Unidad de la Pátria”.
Les colònies productives, com Catalunya serveixen per a ser espremudes fins al límit i així, poder seguir pagant la festa permanent dels oligarques i de les estructures d’aquest corromput Estat.

Dolors Oller
07.08.2020 | 12:11
I els catalans, set millons de futurs fotuts : des-de sempre i per sempre

Bonifacia Córdoba
07.08.2020 | 15:39
…. ameeeeen
Joan Rovira, que maco!!!
IN INDE INDEPENDENCIA!!!
Vinga tots JUNTS!!!

Roser Caminals
07.08.2020 | 16:20
El rebuig del President Torra hauria de ser un pas cap a la desobediència. Si els ajuntaments el deixen sol, no tindran perdó.

Joan Maria Ribera
07.08.2020 | 16:32
Junts x Cat hi ha votat a favor? No ho entenc.

ramon Feixas
07.08.2020 | 16:33
Un dels problemes que pesen és que aquesta sequedat és una màquina d’addicció. Cada pas és una creació nova de dependència. Tothom ja feia anys i panys que veia que tristament el deute públic anava creixent i els polítics el venien com si fos bona gestió econòmica. D’aquesta manera la corrupció podia engegar podia pel trot gros. Qui més qui menys veia que incomprensiblement s’obrien un quants bancs en un sol carrer. De fet han quedat els més rampinaries i assecadors de la colla. Els altres han hagut de passar pels jutjats i tancar la barraca: així és com s’interpreta l’economia al credo capitalista. Just al revés del que és l’economia, Quan la situació no es va poder mantenir, tot fa pensar que el més raonable a hauria estat fer una pausa en els nivells de corrupció. Doncs no. Van decidir una amnistia fiscal que es tradueix en blanqueig de capital que no és legal, i que va ser protegit per aquells que haurien de vetlla perquè això no passi. La carrereta que va seguir va arribar a coses inimaginables en una democràcia, que és que encara els tribunals no han aconseguit saber qui era un tal M. En aquest punt la cultura social espanyola i la neroniana ja estaven totalment agermanades i el desgavell era si fa o no fa. Però si hi ha un exèrcit gloriós i emmedallat al darrere qui pot fer un lloc a la raó?. Qui pot fer entendre que el remei per la sequera és que el líquid arribi pels seus canals a destí que el necessita?
Doncs tampoc. Saben que Catalunya és la seva font de proveïment en aquest sentit. S’esforça per escanyar la deu fins a accions tan insòlites com els cops de porra i empresonaments a una societat constructiva malversant una porrada d’euros en l’afer i enemistant a la gent que ells diuen que són els components de la sagrada unitat. Segueixen obrint i tancant comportes d’una forma disbauxada, en cada cas, en cada decisió………..
Ara arriben a una altra monstruositat de cara a solucionar la sequera econòmica, que és espoliar als ajuntaments que han sabut administrar mínimament i han tingut la sort de poder-ho fer. Res els a fa canviar de rumb i si aconsegueixen que PIB català sigui inferior a altres autonomies, ells se e senten vencedors i no tenen ni la decència de resar novenes al sant que pertoca. El seu orgull d’humiliar Catalunya està sobre de tot. És el toro que en aquests moments tenen a la plaça i fan ressonar ovacions “aporellistas”. El camí vers la misèria els importa un pito mentre puguin arrastrar-hi la cultura més constructiva. Neró és el seu guia.
A cap poble li fa il·lusió construir la seva constitució remuntant un profund pou, però si els poders espanyols haguessin tingut postures lògiques per prendre decisions enlloc de l’orgull taurí. Els independentistes reals perseveren perquè són conscients del que hi ha. Els de pandereta diuen que aquells que han sacrificat tant ala presó i a l’exili ens han enganyat. Els primers saben que la força del poble que ha d’empènyer sense saber fins quan i amb quina intensitat. Els segons volen que uns líders estirin tot el tren. Per la part imperialista hi ha el que hi ha. Per la part catalana si la cultura és ferma, amb mirada endavant i socialitzada, el camí es farà menys feixuc alhora que el terme unitat voldrà dir una cosa que no té res a veure amb la unitat espanyola. Voldrà dir independència cultural . Una independència facilita més independències i el camí en un lloc vertical és l’escala, encara que sigui pesat pujar escalons. Les decisions del govern espanyol, d’abans i d’ara, ja que protecció a la corrupció és massa descarada, van a orientades pou avall. Per una part dóna la seguretat de que l’únic camí es la independència, però per a l’altre, sortir d’un vehicle quan baixa a aquesta velocitat no és prudent.Animar amb mentides pot funcionar per vendre un producte. La República no està de reva baixes ni és les estanteries. On és, qui ho sap? Tampoc sabíem on eren les urnes, però van ser-hi quan tocava encara que tot just érem a l’lla de les sirenes.Tanmateix unes sirenes ben infeccioses que fins i tot es pixaven des dels balcons.

Umberto Ciotti
07.08.2020 | 19:39
❤️💛💙💚💙💛❤
Buongiorno…!!!… Feliz fin de semana…!!!
A todas vosotras queridas Amigas y a todos vosotros queridos Amigos.
Os rindo omenaje con esta grande interpretación de “Addicted to Love” de Tina Turner en Barcelona en 1990
Visca Catalunya Lliure…!!!
Tenemos que luchar para la Libertad hasta conseguir la República de Catalunya.
Esto es nuestro deber de personas con la Conciencia integra.
Dejamos que España siga por su obscuro camino…No es lo nuestro y a nosotros no nos pertenece…
Cuando la gente de un país aplaude al Tirano que le está encima, que le roba y se hulle con lo robado entonces quiere decir que la gente de este país es tan reprimida, tan degradada moralmente, tan desquiciada mentalmente, tan sumisa a la violencia que la suciedad mental del Tirano habrá conseguido ser el elemento fundante de la misma identidad de esta gente.
Dicho de otro modo la suciedad mental será un “patrimonio cultural” compartido entre el Tirano y sus fieles siervos. Todos y cada uno convencidos de ser tanto más “inteligentes” cuanto más sean sucios mentalmente y degradados moralmente. *****
Entonces pasará que intentar ayudar esta gente a conseguir la Libertad (cuyo auténtico significado es Libertad de la opresión de la suciedad mental) no sólo no servirá de nada sino que será extremadamente peligroso porque nuestro generoso intento será tomado como un acto hostil y al revés de agradecernoslo será ocasion para quedarnos víctimas de la violencia de estos dementes siervos del Tirano.
Tiene inesorablemente razón Charles Baudelaire cuando afima:
“Solo es digno de la Libertad quien sabe conquistarla”
❤️💛💙💚💙💛❤️
————————————————————
***** El ejemplo de Pedro Sánchez es significativo… El tío es por cierto uno de los más grandes intérpretes de la suciedad mental del “franquismo” después de Franco.
S'ha afegit la noticia a Favorits