La directora general de Treball del govern espanyol, Concepción Pascual, ha presentat la seva dimissió fruit de la polèmica generada pel registre del sindicat de treballadores sexuals Otras, una gestió que la ministra de Treball, Magdalena Valerio, va censurar abans de definir com ‘un gol per l’esquadra’ per part del seu propi equip. Valerio ha acceptat la renúncia de Pascual, que segons una nota del Ministeri de Treball espanyol ‘assumeix voluntàriament totes les responsabilitats del registre dels estatuts d’Otras davant la seva direcció general’.

El sindicat, amb seu a Barcelona, va reivindicar la seva legalitat i va recordar que la seva raó de ser és la defensa dels drets laborals de les prostitutes. També va assegurar que la polèmica per la seva legalització és fruit de la ‘moralina i l’odi visceral que amaga el feminisme blanc’.

Valerio havia afirmat que no tenia cap coneixement de l’acord i ja va apuntar a l’assumpció de responsabilitats: ‘La persona que porti això m‘haurà d’explicar perquè no m’ha explicat que estava en tramitació’, va dir. Valerio va insistir que la prostitució és il·legal a l’estat espanyol i que el seu govern no pot donar suport a una activitat que ‘vulnera els drets fonamentals d’homes i dones que per necessitat o situacions diverses han de cedir els seus cossos perquè un tercer abusi d’ells’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.