El secretari general de la Interagrupació de Falles, Josep Ynat, ha presentat la dimissió perquè el president de l’entitat, Jesús Hernández, va participar en la manifestació d’ultradretans el 9 d’Octubre a València contra la marxa de l’esquerra valenciana. En declaracions a Europa Press, ha explicat que no compartia la decisió d’Hernández.

‘Tot i que podia anar-hi a títol personal, com a representant de la Interagrupació no havia de ser-hi’, ha dit. I ha recordat que va ser una manifestació il·legal perquè no tenia els permisos corresponents. A més, li ha retret que hi anés perquè entén que la seva presència perjudica la voluntat de l’entitat de representar la quantitat més gran de fallers possible.

Ynat ha lamentat que la participació d’Hernández amb els ultres pot perjudicar la feina feta per aglutinar ‘el 99% dels fallers’ i continuar negociant amb l’Ajuntament de València. Sobre això, el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, va criticar la ‘imatge trista’ que havia donat Hernández. ‘No es pot permetre que ningú pugui associar la imatge d’una festa plural i diversa amb la violència que tots els demòcrates han de condemnar’, va dir.

Per justificar-se, Hernández va parlar del seu ‘sentiment’ i el seu ‘cor’, i va dir que no tenia res a veure amb el càrrec dins la Interagrupació Fallera. A més, va negar que fos una concentració d’extrema dreta.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]