Carles Recio (València, 1965) és un dels treballadors zombis més emblemàtics que ha heretat l’administració valenciana de l’època en què era controlada pel PP. Per dir-ho ras i curt, ‘zombi’ és el sobrenom que reben aquells funcionaris que cobren per no treballar. Però Recio deixarà de ser un zombi, ja que a instrucció interna de la Diputació de València que investigava el seu cas proposarà que l’acomiadin de l’administració,  segons que informa el diari Levante.

La resolució recull el relat de treballadors de seguretat de la diputació, qui asseguren que Recio, que cobrava gairebé 50.000 euros l’any, arribava al matí, fitxava i se n’anava.

Tal com explicava aquest perfil escrit per Esperança Camps, Recio va aterrar a l’arxiu general i fotogràfic de la Diputació –abans havia estat cap de publicacions– gràcies a la mà de l’ex-president de la corporació Fernando Giner, amb qui compartia el blaverisme i l’anticatalanisme. A l’arxiu el va mantenir, posteriorment, Alfonso Rus i, més tard, Jorge Rodríguez, fins a l’obertura de l’expedient, primer informatiu i finalment disciplinari, que culminarà amb la seva destitució.

  • Llegiu el perfil que va escriure Esperança Camps sobre la seva trajectòria de Carles Recio

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]