Aquestes últimes hores s’ha fet viral una imatge d’un informatiu de La Sexta en què es veu Santiago Abascal, el dirigent de Vox, en l’acte que va fer ahir aquest partit ultra al Palacio de Vistalegre de Madrid. Hi apareixen unes declaracions destacades d’Abascal: ‘Primer omplirem les urnes de vots i després les cunetes d’independentistes.’ La imatge ha estat compartida per milers d’usuaris de les xarxes socials, però Abascal no va pas dir-ho, això. Fou una creació satírica del compte de Twitter de paròdia política @DesinfoCAT.

Abascal, en canvi, sí que va dir que se suspengués de manera indefinida l’autogovern de Catalunya, que Quim Torra fos detingut, que els partits independentistes fossin il·legalitzats, entre moltes altres coses.

I gairebé al mateix temps també s’ha fet viral un vídeo d’una suposada manipulació de l’informatiu d’Antena 3 amb imatges d’uns avalots a Ucraïna que es volien fer passar per un intent d’assalt al parlament en les protestes del primer d’octubre passat. Amb el fons de les declaracions de la presentadora, que deia ‘Els radicals del CDR van intentar assaltar el parlament’, es veuen imatges que no corresponen a les protestes. Es veu, a més, en les imatges falsificades un logotip d’Antena 3 que no correspon al que es fa servir als informatius.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb