El CZFB obrirà el 2020 un nou ‘hub’ tecnològic que comptarà amb una inversió de 100 milions

Ha inaugurat la 3DFactory Incubator, que començarà la seva activitat a partir d'aquest divendres

VilaWeb
Europa Press
11.02.2019 - 16:55
Actualització: 11.02.2019 - 17:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) obrirà el 2020 un nou centre tecnològic de robòtica i 3D, denominat DFactory 4.0, que comptarà amb una inversió de 100 milions d’euros.

El projecte, impulsat també per la Fundació Leitat, requerirà dedicar 20 milions d’euros per materialitzar la seva primera fase, amb una superfície de 17.500 metres quadrats d’espai d’oficines, laboratoris i incubació per atreure empreses d’innovació.

Així ho ha explicat aquest dilluns el director d’urbanisme del consorci, Mario Serrano, que ha detallat que el nou ‘hub’ tecnològic arribarà a tenir 72.500 metres quadrats.

La incubadora, en marxa

Aquest dilluns, el CZFB i la Fundació Leitat han inaugurat la 3DFactory Incubator, que incubarà projectes de manufactura additiva a una trentena d’empreses simultàniament a partir d’aquest divendres, i que ha comptat amb una inversió de tres milions d’euros.

L’espai, de 600 metres quadrats, permetrà accedir a laboratoris d’impressió 3D, personal qualificat, serveis de formació, innovació i suport en la comercialització en espais d’oficines.

Les empreses emergents seleccionades, la gran majoria espanyoles, rebran acompanyament durant un període d’entre 6 i 12 mesos, a canvi d’un lloguer dels serveis, finançat al 50% per la Fundació Incyde.

Processos

Dels 43 projectes que han presentat una candidatura, 34 han complert els requisits d’accés i es troben ara en tràmit d’acceptació.

Els projectes seleccionats són onze de béns de consum, sis de béns d’equip, cinc del sector salut, quatre projectes de mobilitat, tres de consultoria i dues de tecnologies de la informació, dues de química i un de logística.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes