La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha hagut de matisar les declaracions d’avui al matí a Catalunya Ràdio, en què s’ha mostrat a favor de concedir un indult als presos polítics si eren condemnats ‘i el demanaven’.

Després del rebombori mediàtic que han suscitat les seves paraules, en un comunicat ha volgut matisar les paraules de Cunillera. Així Cunillera diu que ‘referma el respecte a la independència judicial i la separació de poders’. Però ha culpat la polèmica a una ‘descontextualització de les seves declaracions’. Ara, en canvi, diu que ‘qualsevol especulació sobre el que ha de succeir després de la sentència és prematura’, i ha apostat per ‘no parlar de futuribles que no ajuden a solucionar problemes actuals’ i evita, diu, ‘fer pronunciaments sobre hipòtesis relacionades amb els processos judicials’.

Cunillera ha insistit que el seu principal objectiu és ‘servir els ciutadans i solucionar els problemes des del màxim respecte a la llei’. ‘Els ciutadans demanden dels seus polítics la capacitat de sobreposar-se a les diferències i crear marcs de col·laboració que redundin en el benestar de la majoria, sense fracturar la llei ni envair espais competencials d’altres institucions o poders’, ha conclòs a la nota enviada als mitjans.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb