Ahir es va donar el tret de sortida al Festival Internacional de Música de Cantonigròs, que se celebra al teatre L’Atlàntida de Vic. Hi competeixen cors mixtos, femenins, infantils i de música popular de vint països diferents que interpreten obres d’autor, lliures i obligades. També hi participen agrupacions folklòriques de dansa.

Aquest esdeveniment és considerat una de les cites culturals en què es fomenta millor l’agermanament entre diferents territoris i cultures mitjançant la música. Hi haurà artistes de gran rellevància, com ara els solistes del Cor Vivaldi, el Young’s People Chorus of New York City, el Coro Femmenile Eos d’Itàlia, el grup de dansa Ifdo Folk Dance and Art Group de Turquia, i el cor infantil Toronto Children’s Chorus Chamber Choir de Canadà, entre més.

Avui a les deu del matí comencen les competicions dels cors mixtos, i a les tres de la tarda les dels cors femenins. Tots interpretaran obres lliures i obligatòries. A les sis, els grups participants protagonitzaran una cercavila, i a les set, oferiran un concert internacional en què s’interpretaran cançons i danses d’arreu.

Demà, les competicions començaran a les deu del matí, A més dels cors mixtos i femenins, també hi haurà els grups masculins i de música popular. A les tres de la tarda actuaran els grups de dansa internacionals, i a les sis de la tarda es tornarà a organitzar una cercavila pels carrers de Vic. Cap a les set, durant el concert, es faran públics els noms dels grups guanyadors de les primeres competicions.

Dissabte a dos quarts de dotze del migdia actuaran els cors infantils, i a la una s’hi afegiran els grups de dansa infantils. Quan acabi la competició es farà el lliurament de premis. A les sis de la tarda hi haurà l’últim concert internacional, en què participaran els cors i grups de dansa guanyadors del festival.

El Festival de Música Internacional de Cantonigròs es clourà amb l’Himne del Festival, que entonaran tant els grups participants com el públic.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]