El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, creu que la voluntat de diàleg real de la taula de negociació entre els governs català i espanyol es veurà amb l’amnistia i la fi de la repressió. En una carta als socis de l’entitat ha reivindicat, dos dies després de la primera reunió de la taula, un diàleg ‘sincer i sense renúncies’ i ha alertat que si es ‘perverteix’ el valor de la paraula, seria una ‘greu irresponsabilitat’ i un ‘menyspreu als més de 2.500 represaliats’. Per això ha subratllat que la negociació només serà útil ‘si som exigents a l’hora de garantir que no es perverteixi el valor de la paraula’.

En paral·lel, ha fet una crida a participar en l’acte del Consell per la República a Perpinyà, com a manera demostrar que ‘lluitar contra la repressió i mantenir la dignitat’ són ‘una de les millors maneres d’avançar’. L’acte, ha afirmat Cuixart, servirà per reivindicar l’exili com a ‘eina fonamental i imprescindible de la lluita compartida per l’autodeterminació’, i ha afirmat que el ‘destí’ dels presos i els exiliats està ‘unit d’una manera granítica’, igual com, ha dit, ha de ser la unitat de l’independentisme.

Guia de l’acte a Perpinyà del Consell per la República: horaris, aparcaments, accessos…

Finalment, Cuixart ha felicitat Enric Casasses per l’obtenció del 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. El president d’Òmnium ha afirmat que la veu ‘transgressora i valenta’ del premiat ‘encoratja a abraçar sense por la llibertat’.

Enric Casasses, el poeta pirata que es nodreix de la tradició

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb