L’actual president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, es presentarà a les eleccions de l’entitat, el 16 de juny. Segons que ha pogut saber VilaWeb, tot i ser a la presó de Soto del Real d’ençà del 16 d’octubre, acusat de rebel·lió, Cuixart ha informat la resta de membres de la junta directiva que té intenció de repetir com a president per continuar la tasca feta aquests darrers anys. Les reunions s’han hagut de fer a la presó,  però Cuixart ha transmès ‘les ganes i la il·lusió’ de continuar treballant com a president de l’entitat.

La candidatura de Cuixart serà integrada per la major part de membres de la junta actual, tot i que amb alguns canvis. Marcel Mauri, que fins ara era vocal, passarà a ser candidat a vice-president primer. Mauri és qui ha assumit el protagonisme mediàtic de l’entitat després de l’empresonament de Cuixart. També hi haurà, com a vice-presidenta segona, Marina Llansana i com a vice-president tercer Joan Vallvé. És previst que ben aviat Cuixart farà pública una carta on explicarà la intenció de repetir.

El termini per a presentar candidatures acaba aquest dissabte, 26 de maig, i de moment la de Cuixart és l’única que s’ha presentat. Els socis d’Òmnium podran votar telemàticament o presencialment a l’assemblea del 16 de juny.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]