Croquetes d’espinacs amb formatge de cabra i pinyons

Neus Cuscó no decebrà als amants de les croquetes més exigents

VilaWeb
Montserrat Serra
25.06.2016 - 00:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ingredients:

(per a 24 croquetes)
2 manats d’espinacs frescs (o un paquet de congelats)
50 g de mantega
2 cullerades d’oli
100 g de formatge de cabra
25 g de pinyons
60 g de farina blanca
1/4 litre de llet
pebre, nou moscada i sal

I per a l’arrebossat: farina blanca, ou batut i pa ratllat.

Elaboració:
Posem la paella al foc amb la mantega i l’oli. Sofregim els pinyons una miqueta. Els retirem. Amb el mateix oli, sofregim els espinacs tallats petits. Els remenem i hi afegim el formatge de cabra fins que es desfaci. Aleshores afegim els pinyons i la farina, que s’ha d’anar enrossint. És important que la farina no quedi crua. Tot seguit, posem la llet i remenem força estona, fins que la pasta es desenganxi de les parets de la paella. La pasta ha de quedar compacta.

Posem la pasta en una safata i la deixem reposar a la nevera unes quantes hores.

Un cop freda muntem les croquetes: amb una cullera sopera, agafem una porció de pasta i la treballem amb les mans fent la forma. La passem per farina blanca, després per ou batut i finalment pel pa ratllat. En una paella fregim les croquetes amb força oli calent. Amb dues forquilles anem tombant les croquetes perquè quedin daurades de tot arreu.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes