La xarxa ha esclatat en crítiques cap al magistrat del Tribunal Suprem espanyol, Antonio Salas, que ha dit que la pancarta que penjava a plaça de Catalunya el dia de l’homenatge a les víctimes dels atemptats contra la presència del rei d’Espanya a l’acte ‘constituïa clarament’ un delicte d’injúria a la corona.

L’ex-lletrat del TC espanyol, Joaquín Urias, ha contestat a Salas afirmant que ‘o bé el magistrat no coneix la jurisprudència del TEDH sobre la llibertat d’expressió o li rellisca’.

Salas cita el delicte de l’article 491 del Codi Penal d’injúria a la corona espanyola i per això demana que s’hauria d’haver actuat. La pancarta, però, estava situada en una propietat privada i el dret a penjar-la es troba emparat pel Tribunal Europeu de Drets Humans.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb