Manifestació anti-racista a Girona el novembre de 2018
Cartell de la concentració

L’associació Ex-MENAS ha cridat a concentrar-se dissabte a les 18.00 a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per a protestar contra les agressions patides per menors estrangers no acompanyats i per denunciar el racisme i la discriminació que hi ha al darrere. ‘Fora el racisme dels nostres barris i pobles’, apunta el cartell de la convocatòria, que es produeix després dels episodis de Canet de Mar i de Castelldefels.

Aquesta entitat treballa pels drets dels extutelats i contra la criminalització del col·lectiu. A Canet un home va entrar amb un matxet a un centre que acull aquests menors. A Castelldefels l’episodi va ser doble: una vintena d’encaputxats van atacar el centre de nit i l’endemà un grup de persones es van concentrar amb proclames xenòfobes.

Els menors estrangers no acompanyats (MENA), el gran desafiament de futur

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb