L’advocat de Carles Puigdemont i Toni ComínGonzalo Boye, ha assistit avui al congrés espanyol acompanyat d’un procurador per acatar la constitució espanyola per imperatiu legal en nom dels dos eurodiputats. Però no li han permès de fer aquest tràmit, el qual, segons l’òrgan electoral espanyol, és imprescindible per a obtenir la condició d’eurodiputat.

VilaWeb ha contactat amb Boye, qui ha explicat que havia anat al congrés –on hi ha la junta– a fer un tràmit que té precedents. Segons alguns mitjans espanyols, Boye ha estat expulsat del congrés, però en el moment que VilaWeb hi ha parlat, ha dit que era dins la cambra, perquè únicament li havien denegat el tràmit.

Guia de la manifestació del 2 de juliol a Estrasburg

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb