El cançoner mallorquí a ritme de música electrònica

  • Quatre músics reinterpreten el romancer tradicional amb els dibuixos en viu de Max a l’espectacle 'Cap de turc'

VilaWeb
Redacció
24.07.2015 - 00:00

Us imagineu fusionar el cançoner tradicional mallorquí amb la música electrònica? Aquesta és la idea de l’espectacle ‘Cap de turc’, que es fa aquest vespre al Santuari de la Consolació de Sant Joan. I si això sembla poca cosa, també es comptarà amb la col·laboració especial del dibuixant Max, que farà un seguit d’il·lustracions en directe del procés creatiu. L’espectacle forma part del cicle ‘La lluna en vers’ que es fa durant tot l’estiu en diversos indrets de la Fundació Casa Museu Llorenç de Vilallonga, Blai Bonet i Pere Ginard.

‘Delgadina’, ‘A la plaça fan ballades’, ‘Lo rei mariner’ o ‘La Ciutat de Nàpols’ són algunes de les tonades més conegudes del romancer mallorquí. Aquest vespre tots aquestes temes agafaran una dimensió especial de la mà de quatre músics que en faran una reelaboració molt personal. Hi haurà el músic i folklorista Txema González, Pep Toni Ferrer d’Oliva Trencada, Laia Malo i Jaume Reus. I per explorar les possibilitats visuals del repertori Max, amb el seu pinzell, projectarà en directe les seves creacions a l’escenari, de manera que la paraula, la música i el dibuix conversin alhora.

El concert d’aquests vespre forma part del projecte ‘El meu cançoner’ que ha impulsat la Casa Pare Ginard per mantenir viu i actualitzat el patrimoni oral. Al llarg de tota la seva vida Rafel Ginard va recopilar cançons tradicionals per aplegar-les al Cançoner Popular de Mallorca, l’obra més gran d’aquest caire feta en llengua catalana. El llibre aplega més de quinze mil cançons tradicionals i n’ha permès la fixació d’un important patrimoni oral fins als nostres dies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any