Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han exigit a Renfe ‘rigor i interés’ a l’hora de retolar en català a les estacions del País Valencià. En un comunicat, Compromís critica l’ús actual d’un ‘suposat llenguatge administratiu antic per a dirigir-se als ciutadans’.

El partit valencianista critica que es tradueixi del castellà de manera ‘poc genuïna i poc estilística’. Han lamentat que es demostra una falta de respecte pel català i la ‘deixadesa’ de Renfe respecte de les llengües diferents del castellà.

Aquesta reivindicació s’emmarca en la campanya de Compromís contra la prohibició del català per la via de la sanció, la coacció i la imposició del castellà en municipis com València o Bellreguard (Safor). En aquest sentit, el partit critica que els cossos policíacs espanyols utilitzin els noms d’alguns pobles descartats fa dècades a les notes de premsa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]