Compromís ha denunciat que el govern espanyol discrimina sistemàticament les llengües protegides no-oficials de l’estat espanyol. El senador Carles Mulet ha criticat que ni el PP ni el PSOE no hagin complert la disposició final de la constitució espanyola, que estableix que el text s’havia de publicar en totes les llengües, no solament en castellà, català, basc i gallec.

En un comunicat, Mulet ha lamentat la ‘política de discriminació lingüística’ de l’estat espanyol i la marginació de l’aranès, l’aragonès i l’asturià. ‘Tant el PP com el PSOE han impedit poc o molt que aquesta riquesa lingüística pugui arribar a la cooficialitat’, ha dit.

També ha criticat el fet que hi ha una llengua de primera –el castellà–, tres llengües de segona –el català, el basc i el gallec– i llengües de tercera com l’aranès, l’aragonès i l’asturià. Sobre això, ha explicat que el govern espanyol incompleix la constitució perquè ni les protegeix ni fa les valdre. ‘Aquest menyspreu és empobrir culturalment la pluralitat de l’estat espanyol’, ha sentenciat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]