Compromís ha demanat gestos al PSOE per a poder expulsar el govern del PP a l’estat espanyol. La co-portaveu de la formació, Mónica Oltra, cridat els socialistes a construir una alternativa per a ‘desallotjar la corrupció del govern espanyol’. Per Oltra, aquest pacte hauria de ser similar al del Botànic, l’acord entre el PSPV, Compromís i Podem pel qual es va establir l’actual govern de la Generalitat Valenciana.

La formació ha sol·licitat avui a Podem que ajorni la moció de censura fins que tingui els vots suficients perquè sigui viable. Oltra ha assegurat que un canvi de govern espanyol garantiria l’estat de dret i posaria ordre al caos dels ministeris de justícia i interior i que podrien fer-se polítiques de rescat al servei de la gent.

Ha valorat que una abstenció del PSOE seria frustrant per als ciutadans que van votar perquè hi hagués un canvi de govern. Compromís vol evitar que la moció de censura de Podem sigui estèril, però hi mantindrà el seu suport si finalment se sotmet a votació al congrés espanyol.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.