compromís

Compromís ha proposat la implementació, durant la pròxima legislatura, d’inversions en matèria d’infrastructures, ocupació i reconversió industrial a la demarcació d’Alacant. La xifra arriba als 3.600 milions d’euros per a pal·liar el ‘dèficit inversor’ de l’estat espanyol.

El candidat al congrés espanyol, Ignasi Candela, ha desgranar els tres eixos en una compareixença de premsa. Ha proposat la unió ferroviària entre Alcoi i Villena per a connectar la comarca amb el corredor mediterrani i el port d’Alacant i un segon projecte ferroviari pel litoral de la Vega Baixa per a donar cabuda a l’arribada del tren a Torrevella. A aquests projectes ha agregat el tren de la costa, la variant de l’aeroport, el front litoral de Sant Gabriel a Alacant o les estacions d’IFA i del Parc Empresarial a Elx.

‘La quantificació de les inversions, en total, sumarien 2.421 milions d’euros, una mica inferior al dèficit d’inversions que la CEV estimava en 3.000 milions; més enllà de la xifra el dèficit inversor s’ha de compensar en un pla per a quatre anys’, ha al·legat Candela. Així mateix, el candidat ha parlat d’actuacions en carreteres com la connexió de l’A31 amb l’AVE a Villena o la duplicació de la variant de Torrevella en la N332.

A més, ha parlat de la interconnexió de les dessaladores –el govern espanyol ja va iniciar la seva licitació–, un projecte per al qual ha reclamat ‘un impuls clar i una dotació pressupostària que ara no està’. En total, altres 80,5 milions d’euros.

En matèria de reconversió industrial,Candela ha diagnosticat que per a avançar en el model productiu el problema és la falta de recursos ‘evident’ per a recolzar a sectors com el tèxtil, els embalatges, la joguina, l’energia, les arts gràfiques, el calçat o l’alimentació.

Així, ha titllat d”insuficient’ les subvencions programades per a la modernització de béns d’equip dotades amb 35 milions d’euros: ‘Volem un pla cuatrianual fins a 2023 amb 1.200 milions, 300 milions a l’any’, ha exigit i l’ha comparat amb el pla quinquennal de l’estat espanyol al País Basc, dotat amb 5.000 milions.

Compromís assegura que la posada en marxa d’aquestes mesures tindria un impacte directe en el PIB d’entorn del 0,6% anual i que generaria, al llarg de la legislatura, uns 20.000 llocs de treball. Finalment, ha precisat que donarà trasllat al nou govern espanyol d’aquest pla d’inversions que ha qualificat de ‘necessitats’. ‘I si ens diuen que no, el missatge que ens traslladaran és que no volen comptar amb nosaltres’, ha resolt.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb