Després del cas de Bellreguard (La Safor), Ciutadans demana ara que es canviïn els senyals de Castelló per a incloure el castellà. El grup municipal al consistori, a través del seu portaveu, Vicente Vidal, ha presentat una moció per al plenari de dijous en què demanen ‘actualitzar tota la senyalització de trànsit incloent-hi el castellà per a complir la legislació’.

Segons la formació, l’ajuntament incompleix la llei ‘en existir senyalització únicament en valencià’ i indiquen que ‘els veïns que reclamen la nul·litat de les seues multes guanyarien sense cap problema el recurs si al·legaren que s’incompleix la legislació vigent en la matèria’.

Així mateix, fan referència , sense citar-lo, al cas de Bellreguard, on la multa d’un conductor va servir d’excusa a la delegació del govern per demanar a l’ajuntament que retolés també en castellà.  En la moció presentada a Castelló, Ciutadans posa com a exemples els municipis d’Esplugues, L’Hospitalet i ‘Lérida’ perquè ‘han aprovat aquest últim any instal·lar nous senyals de trànsit en castellà i en català’ i assegura que, si no estan en castellà, ‘es produeix una situació d’indefensió’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]