Després del cas de Bellreguard (La Safor), Ciutadans demana ara que es canviïn els senyals de Castelló per a incloure el castellà. El grup municipal al consistori, a través del seu portaveu, Vicente Vidal, ha presentat una moció per al plenari de dijous en què demanen ‘actualitzar tota la senyalització de trànsit incloent-hi el castellà per a complir la legislació’.

Segons la formació, l’ajuntament incompleix la llei ‘en existir senyalització únicament en valencià’ i indiquen que ‘els veïns que reclamen la nul·litat de les seues multes guanyarien sense cap problema el recurs si al·legaren que s’incompleix la legislació vigent en la matèria’.

Així mateix, fan referència , sense citar-lo, al cas de Bellreguard, on la multa d’un conductor va servir d’excusa a la delegació del govern per demanar a l’ajuntament que retolés també en castellà.  En la moció presentada a Castelló, Ciutadans posa com a exemples els municipis d’Esplugues, L’Hospitalet i ‘Lérida’ perquè ‘han aprovat aquest últim any instal·lar nous senyals de trànsit en castellà i en català’ i assegura que, si no estan en castellà, ‘es produeix una situació d’indefensió’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb