Cinc receptes de pastissos amb fruita per a endolcir les vacances

  • Us oferim una selecció de cinc receptes de pastissos amb fruita per a fer aquest estiu

VilaWeb
Redacció
05.08.2023 - 21:50
Actualització: 06.08.2023 - 11:33

Els pastissos són unes de les postres més tradicionals. Majoritàriament dolços, els trobem inclosos popularment en tota mena de celebracions, però actualment també es prenen al final dels àpats com a postres o bé per berenar o esmorzar. Us oferim una selecció de cinc receptes de pastissos amb fruita per a fer aquest estiu.

1. Pastís de peres

Les receptes amb peres són una bona opció per a l’estiu perquè inicien la temporada. Aquest és un pa de pessic guarnit de peres molt lleuger i que no porta gaire sucre. Com que no cal afegir oli ni mantega al pastís, té menys greixos i calories que uns altres i, a més, és ric en proteïnes.

Ingredients

–4 peres Conference o llimoneres
–200 g de farina de blat
–3 ous
–100 g de sucre
–1 sobre d’impulsor Royal
–1 cullerada sopera d’oli de gira-sol
–2 cullerades soperes de llet
–1 got de vi de l’almívar de les peres Bella Helena

Les peres Bella Helena per a guarnir el pastís
–2 peres Conference o llimoneres
–1 litre d’aigua (i si les peres són grosses, se n’hi ha d’afegir fins a cobrir-les)
–El 10% de sucre de la quantitat d’aigua: 100 g (i si s’hi ha afegit aigua, se n’hi afegeix una cullerada més)
­–una branca de canyella
–el suc de mitja llimona

2. Pastís de pasta fullada i fruita

Us oferim una recepta de pastís elaborat amb pasta fullada, una massa única perquè és cruixent, però també és flonja. És un pastís molt gustós que conté molta fibra de les fruites i, per tant, afavoreix el bon funcionament del trànsit intestinal. Tanmateix, és una recepta amb un alt contingut de greixos (sobretot saturats) que la fan molt calòrica. Fer-la a casa pot ser tot un desafiament i, si us agrada pastar i no teniu pressa, en gaudireu.

Ingredients (per a 8 persones)

–Pasta fullada
–Crema anglesa
–Fruita: maduixots, 1 mandarina, 1 kiwi
–1 full de gelatina transparent (és opcional)

Ingredients de la pasta fullada
–300 g de farina
–250 g de mantega o margarina
–150 ml d’aigua
–1 cullerada rasa (mida de cafè) de sal
–1 cullerada rasa (mida de cafè) de sucre

Ingredients de la crema anglesa
–400 ml de llet sencera
–4 rovells d’ou
–100 g de sucre
–1 llimona

4. Pastís de formatge i maduixots

El pastís de formatge i maduixots es pot degustar al final del dinar o del sopar i també pot ser un bon esmorzar o berenar. El seu contingut de sucre i farina és força baix i aporta pocs hidrats de carboni. A més, els maduixots són rics en vitamines amb efectes antioxidants i minerals. També conté la fibra natural que aporta la fruita. Quant al formatge, podeu alleugerir la recepta fent sevir Philadelphia light.

Ingredients (per a 6-8 persones)

–125 g de formatge tipus Philadelphia light
–125 g de formatge Mascarpone
–1 iogurt natural
–3 formatgets
–3 ous sencers
–80 g de sucre
–40 g de farina de blat de moro (Maizena)
–8 maduixots
–3 maduixots més per persona
–una mica de mantega per a untar el motlle

6. Pastís tropical amb llet de coco

Per acabar, us proposem unes postres sorprenents i saboroses. Aquest pastís tropical és una recepta molt senzilla d’elaborar. El coco és una fruita d’estiu, refrescant i molt nutritiva. També és rica en fibra, vitamines i minerals.

Les fruites que acompanyen el pastís poden variar segons el gust de cada persona.

Ingredients

—4 ous
—1 llauna de llet de coco
—250 ml de llet sencera
—100 g de sucre
—1 cullerada sopera de maizena
—125 g de coco ratllat
—25 g de coco ratllat per a decorar
—1 copeta de rom
—fruita variada (pinya, maduixots, kiwi)

Per al caramel·litzat:
—50 g de sucre
—1 cullerada d’aigua
—un raig de llimona

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any