La Fira de la Mediterrània de Manresa ens porta avui un bon recital de músiques del món amb el senegalès Cheikh Lô com a cap de cartell. Tocarà aquesta matinada a la sala Stroika, després del grup català Oques Grasses. Lô és un reputat percussionista que s’ha erigit, juntament amb Youssou N’Dour, com el representant mundial de la música senegalesa. Avui tocarà temes del seu últim àlbum, ‘Balbalou’.

La música de Lô és una interessant barreja anàloga al seu periple vital. Nascut a Burkina Faso, va començar com a percussionista tradicional. Després, durant els seus anys al Senegal i a França, es va introduir en el món del jazz. Avui toca una fusió entre la cançó cubana, els ritmes africans clàssics i la influència europea. Les llargues rastes que el caracteritzen, l’identifiquen a més com a membre d’una de les escissions senegaleses de l’Islam: Baye Fall.

Cheikh Lô, però, només és un dels molts artistes internacionals que trepitjaran Manresa avui. Altres plats forts són el quartet ucraïnès DakhaBrakha, que toquen a dos quarts d’onze a El Sielu o la cantant Ester Rada, una europea amb arrels etíops, que cantarà al Teatre Conservatori.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb