Ja fa tretze anys que, cada estiu, a Sant Pere de Riudebitlles es fa la Trobada de Cançó d’Autor dels Països Catalans, un festival que al llarg de tot aquest temps ha aplegat les veus més destacades del país. Hi han passat cantants clàssics com ara Toti Soler, Jaume Arnella, Quico Pi de la Serra i Pere Tàpias i veus joves i ben consolidades a l’estil de Feliu Ventura, Marcel Pich i Gemma Humet.

Aquest també és el cas de Cesk Feixas, que serà el protagonista del festival d’enguany. El músic, que a més és nascut a Sant Pere de Riudebitlles, oferirà un concert, dissabte a la plaça de l’església, on interpretarà les cançons del seu darrer disc, Proposta. Amb aquest nou treball, Freixas consolida un so més contundent d’estètica rock, sense oblidar l’acostament cap a sonoritats més mediterrànies, amb la inclusió d’instruments com el llaüt i l’acordió diatònic.

Amb el pas del temps, la Trobada de Cançó d’Autor dels Països Catalans s’ha consolidat com una cita de referència en la reivindicació de la cançó d’autor i de protesta feta al nostre país. De fet, el festival vol contribuir a difondre aquest gènere com autòcton dels Països Catalans.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]