El Festival de Pasqua de Cervera estrena set produccions musicals inèdites

  • El certamen ha preparat deu espectacles i compta per primera vegada amb la figura del padrí, que recau en el compositor Antoni Ros Marbà

VilaWeb
Redacció
22.03.2018 - 16:00
Actualització: 23.03.2018 - 01:29

Cervera va inaugurar ahir el vuitè Festival de Pasqua, un cicle de música clàssica del país que opta per ofertes per a tots els públics i propostes que cerquen l’equilibri entre la innovació i l’excepcionalitat en un marc de qualitat. Els Barcelona Gospel Messengers van obrir amb un concert escolar un certamen que durarà fins a l’1 d’abril i que ha preparat deu espectacles diferents, repartits en dotze concerts, dels quals set són produccions inèdites. Les entrades es poden adquirir tant a la web com presencialment al Museu Comarcal, i el preu varia segons quin sigui l’espectacle, però oscil·la entre els 12 euros i els 15.

Com a novetat, enguany s’estrena la figura del padrí del festival, una personalitat reconeguda a escala mundial que serveixi d’ambaixadora arreu. L’honor ha recaigut en el mestre compositor Antoni Ros Marbà, que a més d’apadrinar la festa participarà en el festival amb el concert de celebració del seu vuitantè aniversari, demà passat, per Diumenge de Rams. El recital serà un tast de l’espectacle que es podrà veure al Palau de la Música el 7 de maig.

A les set del vespre, el Gran Teatre de la Passió serà testimoni de l’estrena de la seva nova sardana ‘Quatre vegades vint’. Ros Marbà dirigirà la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i també es podran escoltar altres sardanes emblemàtiques de Ferrer, Garreta i del director mateix.

Abans, però, demà a les nou del vespre, el pianista Albert Guinovart presentarà al paranimf de la Universitat de Cervera la versió per a cor i piano del seu ‘Rèquiem’. L’interpretarà acompanyat del Cor Jove de l’Orfeó Català i Esteve Nabona a la batuta.

La setmana que ve, la música tornarà per Dijous Sant, dia 29 de març, amb un concert de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, que retrà homenatge a la melodia catalana del segle XX d’Eduard Toldrà i Rafael Ferrer. El paranimf de la Universitat acollirà el recital, dirigit per Alfons Reverté, que també farà sonar obres de Ravel i Debussy. L’espectacle ha estat pensat per representar-se estrictament al festival.

Divendres Sant, hi haurà un concert de proximitat. El clarinetista Oriol Romaní interpretarà cançons tradicionals al Celler dels Encants del Llibre en dos passis diferents: a les 11.30 i a les 13.00. El mateix dia, a les 21.00, la Coral Cantiga oferirà el concert ‘Polifonia catalana: dels clàssics del segle XX als compositors actuals’, un repàs de les obres clàssiques dels grans mestres de la música catalana. Es farà al paranimf de la Universitat i Josep Prats serà l’encarregat de dirigir-lo.

Dissabte 31, el Quartet Teixidor recordarà el professor Josep Lluís Guzmán interpretant algunes de les seves composicions a l’Església de Sant Joan Degollat. Es tracta d’un altre concert de proximitat que es podrà veure a les 11.30 i a les 13.00. D’una altra banda, a les 19.00, el paranimf de la Universitat serà l’escenari de ‘Frederic Mompou, 125 anys del seu naixement’, un recital a piano que alternarà composicions de Chopin i Mompou de la mà del pianista Jordi Masó.

El mateix dissabte, però a les 22.00, l’ex-vocalista de Lax’n’Busto, Salva Racero, s’unirà al professor del Liceu Dani García, al piano, per a un concert gastronòmic que combinarà vi i música a l’Auditori Municipal. Per últim, diumenge 1 d’abril es tancarà el cicle amb el ‘Concerto a l’Orgue Francesco Tepatti’. El virtuós italià Guido Iotti tocarà obres barroques a l’orgue de l’Església de Sant Agustí.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a la nostra guia de cap de setmana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor