centre del carme

El Centre del Carme Cultura Contemporània acaba d’inaugurar ‘Fragments que representen al món‘, un cicle d’intervencions progressives que superposarà les creacions de cinc artistes. Conformarà un espai que anirà canviant, amb diversos temps, entre projeccions audiovisuals, elements escultòrics i un mapeig dels gestos del món. Es tracta de la segona exposició del projecte ‘Totalitat i infinit (economies de la transferència en altres temps per a l’art)’.

Participen en aquest projecte els creadors com ara Rosana Antolí, Gerard Ortín, Rodríguez-Méndez, Fran Meana i Julia Mariscal. Es conjuga el llenguatge d’aquests cinc que tenen com a punt en comú una manera d’entendre els vincles de l’espai amb el públic i la ciutat. Segons explica la comissària, l’objectiu del projecte és generar espais d’agitació cultural subjectes les modificacions d’artistes. Per això l’espai  anirà canviant.

Una d’aquestes mirades és la de l’artista alacantina Rosana Antolí, que ha fet un mapa dels gestos del món dins del seu projecte ‘Virtual Choreographies’. A la sala Carlos Pérez s’hi poden veure sis videocreacions de la creadora en què ha captat la gestualitat de persones, primer a Londres i després a Madrid. Són unes imatges que conformen amb el seu muntatge audiovisual una coreografia de gestos quotidians que va generant una peça escultòrica, però en vídeo.

A la sala també s’hi podran veure els gestos de València, ja que el 21 de febrer l’artista anirà al Centre del Carme per gravar a les persones que vulguin sumar-s’hi. Per això, a la sala hi ha uns focus i un fons negre a manera de petit plató. A més, el projecte incorporarà així al mateix públic del Centre del Carme. L’exposició anirà sumant les creacions dels altres artistes participants: Gerard Ortin intervindrà amb les seves obres escultòriques, el 7 de març, mentre que Rodríguez-Méndez (7 de març) i Julia Mariscal (4 d’abril) són artistes performatius, i Fran Meana (28 de març) se centra en el seu treball en escultures i relleus.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb