Adecco assegura que aquesta campanya de Nadal ‘serà molt positiva per a Catalunya, tot i que alguns sectors s’estan ressentint davant la incertesa política’. La companyia de recursos humans preveu que Catalunya liderarà la contractació de personal a l’estat espanyol per a cobrir les necessitats de la campanya de Nadal i de rebaixes amb la creació rècord de 187.000 llocs de treball, el 18,6% més que els contractats en la campanya de l’any passat.

Per increments, Catalunya se situa en segon lloc a l’estat espanyol, per darrere de Galícia, que és la comunitat amb el creixement més elevat de contractació, amb el 20,7% més. En el conjunt de l’estat espanyol, es contractaran 1,083 milions de treballadors, el 14,7% més, una xifra també rècord que supera per primer cop el milió de contractes.

Barcelona serà demarcació catalana que liderarà la contractació amb 149.489 contractes, el 21% més que l’any passat. En segona posició se situa Tarragona, amb 18.706 contractes -el 10% més- seguida de Girona, amb 14.699 contractes -el 10% més – i Lleida, amb 4.715 llocs de treball, que representen el 9% més respecte de 2016.

Adecco assenyala que els sectors més actius en contractació seran els de distribució i el retail, la logística i el transport, el punts d’atenció al client i les vendes, l’alimentació, l’hostaleria i la restauració i les àrees de gran consum. Tot i això, Adecco preveu que també el sector industrial es vegi beneficiat d’aquesta allau de noves contractacions per l’efecte que tindrà en l’augment del consum.

Luis Miguel Jiménez, director comercial d’Adecco Outsourcing, destaca els creixements que es preveuen en el sector del gran consum i, en concret, en les botigues de bellesa, sector de luxe, dispositius electrònics, joguines, perfumeria i cosmètica. En aquests àmbits, les vendes poden augmentar fins a un 30% en relació amb el comportament de la resta de l’any. De fet, molts d’aquests sectors concentren la meitat de les vendes de l’any en aquests dies de la campanya de Nadal.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb