Si la societat fos un cos, la cultura seria el seu sistema circulatori. Poca gent l’equipararia amb cap dels òrgans vitals (política, economia, religió…) que més desperten l’atenció de la majoria de mitjans de comunicació. I tanmateix, tothom és conscient (almenys quan s’hi fixa amb atenció) que és imprescindible per qualsevol país que vulgui definir-se com a progressista. Ressaltar aquesta importància és el repte compartit pels participants del debat La cultura catalana al segle XXI. Reunits dissabte 17 de febrer al Centre Cultural Miramar en el marc de l’àmbit cultural del Congrés Participatiu Catalunya i Futur, tots ells han insistit en la necessitat d’introduir la cultura com a eix vertebrador de l’Estat del Benestar, al mateix nivell que l’educació o la sanitat.

Josep Ferrer ha recordat que Catalunya i Futur s’emmiralla en l’experiència del Congrés de Cultura Catalana, conclòs l’any 1977. “A diferència de llavors—ha apuntat el vicepresident quart—no es tracta de mirar, copiar i imitar referents europeus, sinó crear i dissenyar noves propostes”.  Catalunya vol formar part dels països capdavanters que reflexionen cap on ha d’anar el món. Oferir-se com un laboratori de proves del segle XXI.

Llegeix la crònica sencera a Tornaveu fent clic aquí

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]