La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú, Jèssica Albiach, ha destituït avui el coordinador del grup, Marc Grau, després d’haver ‘perdut la confiança’ en ell, segons que han informat fonts del partit. Grau era pròxim a la portaveu parlamentària dels comuns, Elisenda Alamany.

Segons aquestes fonts la decisió l’ha transmesa Albiach a l’executiva de Catalunya en Comú en un comunicat: ‘Us escric per informar-vos del cessament del coordinador per haver perdut la confiança de les persones que conformen aquest grup. Com ja sabeu pel que hem anat comentant en aquesta executiva, aquesta ha estat una decisió que hem anat meditant al llarg d’aquests temps i que avui ens veiem obligats a fer efectiva.’

La presidenta del grup diu la destitució no és pas deguda a ‘cap discrepància política’, sinó que és una necessitat evident de millorar els mecanismes de la gestió interna, agilitar la presa de decisions i fer-la més transparent, afegeix.

Justament demà es presentarà un manifest crític amb la direcció i Alamany n’és un dels signants. El text reivindica el sobiranisme dels comuns i impulsa la plataforma ‘Un nou futur en comú’ per a ‘superar els vicis i les inèrcies dels partits tradicionals que tenallen Catalunya en Comú’.

Vull la teva col·laboració

Tenim un compromís amb tu. Entenem el periodisme com un combat diari. I necessitem del teu suport.

Per a tu fer-te subscriptor és un esforç petit, però per a nosaltres el teu suport ho és tot.

Ajuda VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb