El Grup Catalana Occident ha aconseguit un acord per adquirir la Torre Bellesguard d’Antoni Gaudí a la família Guilera, actuals propietaris de l’immoble, segons que han informat aquest divendres l’asseguradora i la família en un comunicat. No han informat sobre el preu del traspàs.

L’operació, ha remarcat el grup, respon la vocació del grup per aportar valor a la societat i té caràcter excepcional, i el grup invertirà en la conservació i restauració de Torre Bellesguard mantenint les línies d’actuació de la família Guilera.

La Torre Bellesguard mantindrà la seva activitat i ús actual que està destinat a visites turístiques, i l’operació, en ser un immoble catalogat com Bé d’Interès Cultural (BIC), està subjecta a l’aprovació de les administracions públiques.

La família Guilera va comprar la Torre Bellesguard l’any 1944 i han estat els propietaris durant més de 70 anys, i inicialment va ser utilitzat com a hospital ja que Luis Guilera era un prestigiós metge i pioner en l’estudi del càncer.

En 1974, Torre Bellesguard va abandonar el seu ús com a hospital per convertir-se en la residència habitual de la família, i el 2011 els Guilera van prendre la decisió d’obrir les portes a la ciutadania, escometent les gestions i inversions necessàries per engegar l’activitat turística.

Per a la família ha estat clau que el comprador de l’immoble sigui un grup empresarial amb ‘especial sensibilitat’ cap a l’art i la cultura per tot el que representa la Torre Bellesguard dins de l’obra de Gaudí.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb