Independentistes represaliats per l’estat espanyol entre les dècades dels setanta i els noranta han publicat una carta de suport als presos polítics en vaga de fam. ‘Malauradament molts de nosaltres coneixem per experiència pròpia la duresa de la presó i el que es pateix en una vaga de fam’, escriuen. El document també l’han signat víctimes de l’actual repressió com la membre dels CDR Tamara Carrasco.

Els represaliats asseguren que molts dels tics autoritaris de l’estat espanyol que varen patir s’estan repetint en la causa contra l’1-O, per això, avisen que els presos polítics no seran els darrers en experimentar la repressió. ‘Malauradament no serem ni sereu els últims fins que el nostre país pugui ser lliure. Qui pensi que els drets ens seran regalats pel simple fet de tenir raó s’ha equivocat de món, ja que lluitar comporta sacrificis, sovint gens desitjats’, expliquen.

A la carta, els represaliats consideren que el moviment independentista ha entrat en una nova fase, per això asseguren que cal prendre la iniciativa, sempre des de la via no violenta: ‘Cal actuar pacíficament, però cal actuar, cal lluitar, no esperar sinó prendre la iniciativa com ho demostreu vosaltres amb la vostra acció. I sabem que ens és urgent una unitat estratègica. No ens deixarem enganyar pels enemics del dret a l’autodeterminació de Catalunya, PP, PSOE i Cs‘.

L’última hora de la vaga de fam. Tota la informació sobre la protesta

‘Som, doncs, culpables de voler la nostra llibertat. Som responsables del que volem. Amb sacrificis si cal. Endavant companys i companyes! Sempre estarem amb vosaltres!’, conclouen.

Llegiu ací la carta íntegra:

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb