Les llenegues abunden especialment a la Catalunya central perquè aquesta zona és molt rica en sòls calcaris. Segurament per aquest motiu, diumenge es fa a Cardona la Fira de la Llenega. Durant tot el dia, hi haurà activitats relacionades amb el món dels bolets, la gastronomia i el patrimoni.

Les activitats començaran de bon matí a la plaça del Mercat i a la plaça de la fira de Dalt. Allà hi haurà un mercat on es podran comprar tota mena de bolets i una exposició amb diferents varietats de micelis. Un dels elements més tradicionals de la fira és el concurs de bolets que es farà al migdia, on es premia la llenega més grossa i el bolet més original. Enguany també es farà un concurs infantil de collir bolets, amb premis per qui en trobi més.

Als carrers i places de la Vila també hi haurà diverses parades d’artesans, on es podran comprar bolets confitats, embotits, formatges, codonyat… En relació amb els bolets, la gastronomia té un pes molt important i en el decurs de la fira es farà una degustació de plats cuinats amb llenegues dels restaurants de la vila. El vessant patrimonial de Cardona es ressalta amb visites guiades al nucli antic i i amb la projecció del documentari Els Cardona, senyors de la sal.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb