Entre vuit-cents i mil veïns de Ciutat Vella, els barris de l’eix del litoral i també Nou Barris s’han manifestat avui a la tarda al centre de Barcelona per denunciar ‘l’incivisme i la inseguretat’ a la ciutat.

Els veïns han format diverses marxes des del Gòtic, el Raval, Poble-sec, Barceloneta, Vila Olímpica, el Fòrum, Poblenou i Nou Barris i s’han aplegat a la Via Laietana on des d’allà han fet una manifestació fins a la plaça Sant Jaume. ‘És increïble la inseguretat que trobem al centre de Barcelona. Barcelona hauria de ser un exemple de civisme’, ha dit Javier Martínez, de l’Associació la Ribera. També Manel Martínez, de l’Associació de la Barceloneta, assegura que fa falta voluntat política i fer complir la normativa vigent, ‘amb els recursos que toquen i escoltant els veïns’.

En un manifest que han llegit els representants de les associacions veïnals davant l’Ajuntament, han denunciat una ‘inseguretat i degradació dels barris que s’ha incrementat en aquests darrers anys’, asseguren, ‘per la permissivitat i absència d’accions concretes per part del govern d’Ada Colau’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb